Oltra ressalta que la interculturalitat pot ser "una eina per a educar en valors"

La vicepresidenta visita el col·legi Claret Fuensanta per a conéixer un projecte intercultural relacionat amb Àfrica premiat per la Fundació SM

Guardar

Visita claret oltra
Visita claret oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la interculturalitat pot ser "una eina d'educar, sobretot, en valors com el respecte a la diferència i la tolerància".

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions en la seua visita al Col·legi Claret Fuensanta de València per a conéixer el projecte 'Claret Fuensanta per Àfrica', una iniciativa escolar que ha obtingut, recentment, el premi en la categoria d'Inclusió atorgat per la Fundació SM en el certamen 'El meu col·legi es mou', en el qual participaven centres de tota Espanya.

Oltra ha ressaltat que aquest projecte, "que ha superat les meues expectatives", "involucra a tot el col·legi", que compta amb un alumnat de 32 nacionalitats diferents.

Referent a això, la vicepresidenta ha valorat "el treball que es fa d'interculturalitat" en el Col·legi Claret Fuensanta, la qual cosa permet "adonar-nos que la diversitat d'ètnies, d'idiomes, de cultures, d'origen és una riquesa i és un senyal d'identitat".

Precisament, aquesta riquesa cultural, ha indicat Oltra, "demostra com, a més, es poden treure grans projectes fent de la diversitat un valor i fent de la interculturalitat una eina d'educar, sobretot, en valors en el respecte a la diferència, en la tolerància, entenent que tots i totes aportem, des dels nostres orígens, des de la nostra idiosincràsia, des de la nostra cultura, a un projecte comú".

Per part seva, la directora pedagògica del Col·legi Claret Fuensanta, Inma Martínez, ha destacat que en el centre es fomenta que "el respecte és el més important", de manera que, "des del minut zero, l'alumne major mira de manera acollidora, com si fos ja part de la família, a l'alumne més petit que entra per la porta".

Aposta per la sostenibilitat

Per a la pròxima edició dels premis 'El meu col·legi es mou' de la Fundació SM, el Col·legi Claret Fuensanta es presenta en la categoria de Sostenibilitat amb el projecte 'Mars i oceans'.

En aquesta iniciativa, en la qual participen tots els alumnes de Primària i Secundària del centre, els estudiants estan treballant en iniciatives sobre les coses que es poden canviar per a ser coherents amb el que diem i el que fem, com a consum d'energia, reciclatge, etc.

'Claret Fuensanta per Àfrica'

El projecte 'Claret Fuensanta per Àfrica' competia en la categoria d'Inclusió al costat d'altres 70 projectes de centres de la resta d'Espanya. En total es van presentar 240 treballs en diferents categories.

El Col·legi Claret Fuensanta va plasmar la interculturalitat de les seues 32 nacionalitats en aquest projecte que aconsegueix que la realitat africana traspasse totes les activitats i currículums de tots els cursos de col·legi, apostant per l'aprenentatge centrat en projectes perquè l'alumnat prenga consciència de la diversitat mundial i de la mateixa diversitat interna de la nostra escola.

Al costat d'altres col·legis claretians i a la fundació Proclade, i amb la implicació de pares i famílies, el centre està treballant per a donar suport a la construcció d'una escola als afores de Kinshasa, amb capacitat per a 1250 nens i joves.

Destacats