Oltra puja les ajudes per a víctimes de violència masclista de 200 a 2200 euros

Mónica Oltra posa en marxa algunes de les noves mesures en matèria de violència de gènere per a 2019

Guardar

oltra violencia de genero
oltra violencia de genero

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat Mónica Oltra ha presentat aquest dimarts algunes de les noves mesures que es posaran en marxa a partir de l'any que ve en matèria de violència de gènere, entre les quals destaquen l'augment de les ajudes d'emergència per a les dones víctimes de violència masclista de 200 a 2.205 euros i la implantació d'un nou servei ambulatori per a atendre a les afectades en l'àmbit rural.

Així ho ha anunciat Oltra durant la presentació de les accions amb motiu el dia internacional per a l'eliminació de la violència de gènere. Les millores seran assumides en els nous pressupostos de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives la partida de les quals per a lluitar contra el masclisme creix fins a aconseguir els 19,1 milions, un increment del 150% respecte als comptes de 2015 heretades del Govern popular.

La vicepresidenta també ha assenyalat que pujaran altres ajudes bàsiques, com les destinades a cobrir l'allotjament de la víctima (de 2.000 a 2.940 euros), per al transport (de 500 a 735 euros) o per a qüestions de protecció i seguretat, que pugen de 2.000 a 2.205 euros. Oltra ha destacat que totes les ajudes estan per sobre del salari mínim interprofessional i que s'actualitzaran cada any "després d'anys congelades".

A més, la consellera d'Igualtat ha declarat que s'implantarà un servei ambulatori d'atenció a dones víctimes de violència masclista en zones d'interior. Aquesta iniciativa està sustentada en un estudi encarregat per la conselleria sobre les dones en el món rural i segons el qual aquestes dones estan subjectes a un major control de la comunitat, tenen una menor percepció de les formes discriminatòries i posseeixen menys oportunitats laborals para en un moment donat trencar amb l'agressor.

L'objectiu d'aquesta plataforma és proporcionar assistència in situ a aquestes persones mitjançant equips itinerants que es coordinaran en quatre bases fixes situades en les localitats d'Elda, Iàtova, Sogorb i Sant Mateu. Aquests serveis tindran una estructura similar als centres Dóna 24 hores (equips de psicòlogues, treballadores socials, educadores, etc.). L'estimació és contractar a unes 50 persones.

Oltra ha explicat que enguany es continuarà amb la campanya "AssenyalaElMasclisme", amb la qual es pretén seguir conscienciant a la societat i, en concret, a l'entorn de la víctima perquè denuncie els casos de masclisme i siga intolerant amb ells. Les dades oferides per la conselleria evidencien que segueixen sent residuals les denúncies que procedeixen de l'entorn proper de la víctima. De fet, l'any passat es van comptabilitzar 21 a la Comunitat Valenciana. Encara així, és un increment del 102% respecte de l'any passat, la qual cosa, ha remarcat la titular d'Igualtat, marca una tendència.

Destacats