Oltra afirma que Compromís "plantarà cara a aquells que com el president de Castella-la Manxa neguen l'aigua"

Guardar

oltra_alicante
oltra_alicante

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat durant l'acte central de la coalició a Alacant que la formació està "convençuda de liderar el nou govern valencià el 28 d'abril", al mateix temps que ha assegurat que "aquest govern continuarà plantant cara a aquells com el president de Castella-la Manxa ( Emiliano García-Page), que ens nega l'aigua".

Compromís ha celebrat aquest dissabte en el Palau de Congressos d'Alacant el seu acte central de campanya per a les eleccions autonòmiques i generals del pròxim 28 d'abril, al qual han acudit prop de 700 persones, ha informat la formació en un comunicat. Han participat el cap de llista al Congrés, Joan Baldoví, i els caps de llista per Alacant a les Corts, Aitana Mas, i al Congrés, Ignasi Candela, entre altres.

Oltra, en la seua intervenció, l'ha realitzada picades d'ullet a les comarques alacantines més meridionals, on "cada gota d'aigua val or". "Per això, el sistema de regadiu dels nostres agricultors és el més eficient de l'Estat i, per això, aquest govern continuarà plantant cara a aquells com el president de Castella-la Manxa que ens nega l'aigua", ha asseverat.

"Mentre estiga Compromís governant ningú ens la negarà, exigirem que es complisca la Llei, que es planifique el transvasament del Tajo-Segura i que s'elimine el tasazo als nostres regants, què és això de pagar per una aigua sense saber si t'arribarà? Ja està bé dependre de l'arbitrarietat i el capritx d'altres governs, n'hi ha prou de que ens invisibilitzen!", ha manifestat.

Oltra ha insistit que Compromís "protegiràs l'horta d'Oriola i la Vega Baixa (Alacant), un dels ecosistemes més preciosos del nostre país". "La nostra terra no és el tauler del Monopoly, diem no a l'especulació", ha agregat.

A més, ha lamentat que hi haja "tres dretes, la bàrbara, la corrupta i la dreta que no s'assabenta de res", i que "no conten el que faran perquè és inconfessable". "Per això agiten les banderes de l'odi i la por perquè no volen donar arguments", ha postil·lat.

Oltra ha assenyalat que "quan parlen d'una revolució fiscal, en realitat parlen de llevar l'impost de patrimoni, quan dels 5 milions de valencians en realitat sol ho paguen 22.000". Ha assegurat que "només volen governar per a aquests 22.000, que són els que més tenen", com "han fet a Andalusia en llevar l'impost als senyorets i apujar el preu de les escoles infantils".

"Les seues banderes tenen el color dels diners, amb els seus fitxatges estreles i executius que cotitzen en altres països mentre desprotegien de recursos i drets a la gent senzilla i honrada", ha destacat.

La candidata de Compromís ha remarcat que quan Compromís va arribar al Consell la Comunitat "era la terra en la qual els més privilegiats eren els que menys pagaven d'Espanya i la classe mitjana i els desfavorits els que més pagaven". "La reforma que vam fer en 2016 li sota els impostos a milió i mig de valencians i només 60.000 persones paguen més, i al final tenim els mateixos ingressos que teníem abans", ha posat en valor, per a assegurar que "Compromís està ací per a garantir drets, que han de finançar-se, i no privilegis".

Oltra ha subratllat que "la política ha de servir per a la felicitat de les xicotetes coses" i que Compromís treballa "amb aqueix objectiu cada dia". "El que vam dir quan estàvem en l'oposició és el que hem fet governant. La primera mesura que adoptem va ser rebre a les víctimes del metre de València. Era el decent i moralment obligat i reparador. Potser Xarxa Llibres no sembla gran cosa, però 435.000 famílies ja no han de pagar els llibres de text", ha indicat.

També ha assenyalat que Compromís és la formació política "contra vent i enquestes", perquè "en 2011 ningú donava res" per la coalició i va traure sis diputats. "En 2015 les enquestes deien que trauríem entre set i nou diputats i traiem 19. En 2019 les enquestes ens donen 17 diputats, perquè crec que liderarem el Botànic", ha remarcat.

Així mateix, ha subratllat que "com a conseqüència de la gestió" de Compromís "quasi 80.000 persones estan ja en el sistema de dependència". "Un sistema que ens trobem amb una llista d'espera oficial de 45.000 persones i al cap de poc ens trobem amb unes caixes abandonades en un racó amb 17.000 expedients. Aqueix dia vaig plorar amargament. El PP va apartar en unes caixes a 17.000 famílies que estaven patint", ha detallat Oltra.

"Hem aprovat la Renda Valenciana d'Inclusió i el dimarts que ve entra en vigor el complement de les pensions no retributives per a usuaris amb una pensió miserable després d'anys de treball. Compromís és la garantia que l'any vinent entre en vigor el complement dels salaris baixos, també per als autònoms. Amb Compromís ningú es queda arrere", ha assegurat.

En aquesta línia, ha promés que "la pròxima legislatura és la de la transformació perquè el vaixell encarat ja navegue a tota vela". "Això només és possible si Compromís lidera el Botànic. Hi haurà resistències però ho farem amb valentia", ha destacat.

"FARTS DE SER ELS ÚLTIMS" EN FINANÇAMENT

Quant al finançament. Oltra ha assegurat que els valencians no volen "ser més que ningú", però estan "farts de ser els últims". El PP i el PSOE es caracteritzen per demanar una cosa ací i a Madrid una altra. Puig demanava el finançament amb Rajoy i amb Sánchez se li ha fet la boca xicoteta i no diu res. Volem finançament just, finançament en arranjament al pes poblacional i la regularització del deute que ha provocat aqueixe infrafinançament i que no és responsabilitat dels valencians", ha reclamat.

Per la seua part el cap de llista al Congrés, Joan Baldoví, ha reivindicat el paper de la política al servei de les persones. "Gràcies a Compromís es cuida de les xicotetes coses, les que en definitiva són importants, les que fan que en un xicotet poble existisca o no mantenint l'escola", ha valorat.

"Qui ha parlat de la xylella, del morrut, de la connexió ferroviària de L'Altet, dels nostres trens de rodalia, dels diners que mai arriba de Madrid? Per què tots els partits fan promeses en eleccions i voten en contra d'elles en el Congrés quan Compromís les presenta com a iniciatives? A Madrid no saben on està ni València, ni Alacant, ni la Vega Baixa, ni la Serra de Bernia, i en totes aqueixes geografies hi ha persones que pateixen", ha agregat.

Baldoví ha indicat que segons el CIS els polítics són la tercera preocupació per a la ciutadania. Ha insistit que "els polítics són un problema quan es dediquen a robar els diners de tots, són un problema quan utilitzen les clavegueres per a espiar als rivals polítics". No obstant això, "la bona política millora la vida de la gent" i "Compromís és la solució per a acabar d'una vegada per sempre amb la marginació d'inversions i finançament que patim els valencians", ha assegurat.

Baldoví ha afirmat que "amb un finançament i unes inversions justes es podrien crear 25.000 nous llocs de treball" en la Comunitat. Ha remarcat que "els fons que toquen" a la Comunitat "però que no arriben per part de l'Estat" són els que necessita per a "construir escoles, els centres de salut, per a tindre més mestres i més personal sanitari, per a acabar amb les llistes d'espera i atendre la dependència".

"La santíssima trinitat de la dreta parla de pistoles, banderes i neandertals; nosaltres d'escoles, famílies i ambulatoris. Ells agiten els espantalls a València i Madrid perquè ens distraguem i no parlem d'aquesta vertadera agenda oculta que no trauen en campanya", ha manifestat.

Destacats