Nova ampliació del vot per correu fins al 26

Es podrà emetre el vot per correu fins al divendres a les 14h

Guardar

urnas_elecciones_28a
urnas_elecciones_28a

La Junta Electoral Central (JEC) ha tornat a ampliar el termini per a votar per correu. Si primer va anunciar que també es podria votar el dijous 24, un dia més que el termini original, ara ha anunciat que podrà emetre's el vot fins a les 14h del divendres 26. Només dos dies abans de les votacions i un de la jornada de reflexió.

Per a assegurar l'atenció al públic, les oficines de Correus, 2.400 en tot el país, han ampliat una hora més l'horari d'atenció durant aquesta setmana. Obrin mitja hora abans de l'habitual, i tanquen també mitja hora després.

Correus té l'obligació d'assegurar l'arribada a temps d'aquests vots a les seues respectives meses electorals, per la qual cosa tindran un intens treball a realitzar fins al tancament dels col·legis el 28 d'abril.

En un comunicat, Correus ha assegurat que el seu objectiu és "agilitar al màxim la gestió del vot per correu". Per això, 500 de les 2.400 oficines que té a Espanya es mantindran obertes fins a la mitjanit i la resta obriran mitja hora abans i tancaran mitja hora després del seu horari habitual com ja va confirmar aquest dimarts.

El llistat de les oficines que obriran fins a les dotze de la nit es publicarà aquest dimecres en els canals corporatius i xarxes socials de Correus. Es tracta d'una mesura addicional a les ja anunciades després de comprovar que "s'han duplicat les visites en els últims dies".

Correus recorda a més que ha mantingut el 100% dels llocs de treball d'atenció al client durant tot el període habilitat per al vot per aquesta via i que ha realitzat 4.500 contractes de reforç en tota Espanya per a les activitats relacionades amb els processos electorals.

També ha habilitat finestretes exclusives per a depositar el vot i s'han designat els anomenats 'ambaixadors postals', emprats de Correus que assessoren personalment els ciutadans que sol·liciten ajuda sobre com realitzar els tràmits.

Una altra de les mesures que s'han establit és que els carters tenen l'obligació de fer dos intents de lliurament en mà al sol·licitant de la seua documentació electoral, abans de deixar l'avís d'absència en la bústia que indica que s'ha de recollir el sobre en l'oficina més pròxima.

Els carters tenen l'obligació d'intentar entregar el sobre amb les llistes i sobres dues vegades. En cas de no ser possible, deixarà un resguard en la bústia amb el qual anar a l'Oficina corresponent a recollir-lo.

Destacats