Les autoritats demanen tranquil·litat a les persones ja vacunades amb AtraZeneca

 Ahir Espanya va suspendre l'administració d'AstraZeneca després que a Europa s'hagen notificat 11 casos de trombosis dels 17 milions de persones ja immunitzades amb la vacuna de la farmacèutica

Guardar

vacuna covid astra zeneca
vacuna covid astra zeneca

El Consell Interterritorial de Sanitat va decidir en la vesprada d'ahir paralitzar durant 15 dies la vacunació amb AstraZeneca després que diverses comunitats i països europeus com França, Alemanya o Itàlia decidiren suspendre temporalment la seua administració després de detectar-se casos de trombes en pacients als quals se'ls havia inoculat la vacuna. Són únicament 11 els casos de trombosis notificats a la Unió Europea de les més de 17 milions de persones que han rebut la vacuna de la farmacèutica.

La consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat que "la suspensió d'aquesta vacuna és temporal i durant el temps imprescindible perquè es puga reprendre". En eixe sentit, la consellera ha llançat un missatge de tranquil·litat davant aquells que ja han sigut vacunats, com els treballadors essencials menors de 55 anys: professors, militars, policies i guàrdies civils. "Vull transmetre un missatge de tranquil·litat a tots els valencians i valencianes que han rebut aquesta vacuna. Paralitzar la vacunació obeeix a una raó de prudència", manifesta Barceló. "El Comité de Farmacovigilància de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris avaluarà ara si hi ha una relació causa-efecte", ha dit.

A més, la consellera ha assegurat que, a diferència de com sí que ha passat en altres països, en la Comunitat Valenciana no s'ha produït cap dels efectes adversos.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha expressat a través del seu compte de Twitter que en el moment en què es va informar ahir de la paralització de la vacuna d'AstraZeneca, es va procedir a la suspensió del procés. "Sé que teníeu moltes esperances en aquest procés, estava ben preparat i ho tornarem a fer. Invertirem el temps que faça falta perquè siga possible quan les autoritats ens diguen que és segur", ha afegit Marzà.

Les autoritats sanitàries a escala nacional també llancen un missatge de calma. La directora de l'Agència Europea del Medicament i Productes Sanitaris (Aemps), María Jesús Lamas, ha assegurat que és "altament improbable" que les persones ja vacunades desenvolupen trombes i que el que obtindran és, en canvi, una protecció segura contra la Covid-19.

Arxivat a:

Destacats