La temporada d'estiu en dubte per a l'hostaleria valenciana

El sector de l'hosteleria serà el més perjudicat per les mesures de seguretat enfront la COVID-19 a l'estiu

Guardar

42064944052_affc8be12e_o
42064944052_affc8be12e_o

L'estat d'alarma en què viu la societat actual ha obligat des del passat 14 de març a tancar bars i restaurants fins a pròxim avís. No obstant això, a pesar que el confinament que es viu actualment ja està donant els seus fruits amb cada vegada menys morts, menys contagis i més curats, aquesta desescalada s'hauria de produir de manera escalonada i progressiva, d'aquesta manera, tots aquells establiments que pogueren reunir en una gran quantitat de gent com serien els bars i restaurant durant l'època estival, estan veient molts dubtes en portar en normalitat, com tots els anys anteriors, els pròxims mesos, els quals serien clau per al seu sector, el sector de l'hostaleria.

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València encara no dóna per perduda la temporada estival que començaria pròximament. No obstant això, "som conscients del moment en el qual estem, encara no tenim un horitzó de quan podrem obrir els nostres locals però esperem que aquest estiu es puga treballar", afirma Manuel Espinar, president de la FEHV.

Si obrim els locals aquest estiu sempre tindrem en compte les mesures que siguen necessàries i apostant perquè el client local i nacional recupera la confiança en l'hostaleria. Manuel EspinarManuel Espinar

Especulació i rumorologia, és el que està més present durant aquest confinament, ja que moltes persones opinen i dicten el "jo faria" de cada persona. No obstant això, la FEHV és encara previnguda, i a pesar que encara no han desenvolupat un protocol amb mesures a aplicar, els últims dies "s'ha donat el tret d'eixida en l'àmbit nacional a la realització d'aquest protocol sanitari que haurem de complir tots els hostalers", segons la FEHV.

Nosaltres des de la Federació estem desaconsellant realitzar ara cap inversió en mampares o similars, quan encara no hi ha res establit, i no volem que ocórrega com va succeir durant la Llei Antitabac que molts empresaris van invertir en sistemes i van fer obres que després no servien. Manuel Espinar, president de la FEHV.

Durant la setmana passada el govern italià va presentar les mesures proposades per a "salvar" la temporada estival, d'aquesta manera al país de la pasta i la pizza, la mesura de desescalada per a obrir els bars i restaurants a partir del 14 de maig dependrà de reduir l'aforament a la meitat. Però, aquesta mesura, com és vista per la Federació Empresarial d'Hostaleria de València?

Nosaltres apostem per una eixida escalonada, i que els establiments que per la seua situació o característica de públic preferisquen no obrir encara puguen tindre cobertura de les mesures que fins ara s'han aplicat. Som conscients que l'aforament serà un dels punts que canviarà i que caldrà veure, però nosaltres pensant ja a compensar el tema de l'aforament apostem per les terrasses també i en aquest sentit, hem demanat a l'Ajuntament de València més flexibilització per als empresaris. Manuel Espinar, president de la FEHV.

Des de la FEHV afirmen que "és molt important que el Govern done una resposta en el tema dels ERTOS", d'aquesta manera proposen el permís dels empresaris d'estendre els ERToS, "ja que tots som conscients que quan puguem obrir els nostres locals, la demanda no serà la mateixa i per tant no podrem assumir d'entrada el mateix personal", segons el president de la FEHV, Manuel Espinar.

Ens preocupa molt això perquè no volem perdre als nostres equips, el personal és un actiu molt valuós en hostaleria, però els empresaris necessitarem un pla d'acompanyament i mesures concordades que ens permeten poder funcionar, sinó en cas contrari suposarà el tancament directe de molts establiments i la pèrdua de milers de llocs de treball. Manuel Espinar, president de la FEHV.

Arxivat a:

Destacats