La seda, protagonista fallera de Fitur 2018

Novetats com una app i un mapa faller reforçaran enguany les innovacions en les festes josefines

Guardar

reinas de la seda_FITUR1
reinas de la seda_FITUR1

La seda s'ha convertit en la protagonista indiscutible d'esta segona jornada de Fitur. La plaça central de la Comunitat Valenciana ha viscut, per primera vegada, una singular desfilada de moda. Onze Falleres Majors de València han lluït tant la tradicional indumentària valenciana com a vestits de festa o núvia confeccionats amb seda estreta, espolí, organza de seda natural, tul, ras o damasco. Disseny i innovació aplicada a la moda gràcies als indumentaristes valencians. La desfilada 'Regnes de la Seda' ha unit a la perfecció tradició, creativitat i indústria per a retre homenatge a la seda i a les seues aplicacions. A més, han presentat una app i un mapa faller per a facilitar, encara més, l'experiència de viure les Falles al cent per cent.

La desfilada va estar presidida per la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, i la seua Cort d'Honor a més de la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, i el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset. "Ajuntar Seda i Falles es converteix en l'oportunitat perfecta per a transmetre la tradició i l'avantguarda valenciana, el caràcter, la creativitat, la innovació de la nostra ciutat. Aquells elements que fan de València una ciutat única i singular", assenyalava Sandra Gómez, qui afegia que "treballem perquè qualsevol visitant puga conéixer i descobrir la nostra cultura en qualsevol moment d'any. Per això, resulta imprescindible que la nostra festa i la nostra tradició sedera tinguen visibilitat en una fira tan important per al sector turístic com Fitur, en este cas a partir de la indumentària valenciana".

 

Falles i Fitur

En la present edició, les Falles tornen a ser protagonistes indiscutibles en l'estand de la Comunitat Valenciana. La Fundació València Turisme ha traslladat al certamen indumentària valenciana per a donar a conéixer bona part de la nostra tradició, en esta ocasió del segle XVIII realitzada per la indumentarista Empar Fabra, també es pot gaudir de la maqueta de la falla municipal 2018 dels artistes Latorre i Sanz amb disseny d'Okuda, una maqueta de la Falla municipal infantil 2018 de l'artista Miguel Hache amb la col·laboració de Reyes Pe.

 

Arxivat a:

Destacats