La Generalitat destina 240 milions d'euros per a la compra de material sanitari per als pròxims dos anys

Guardar

material sanitario covid
material sanitario covid

La Generalitat Valenciana ha destinat 240 milions d'euros per a la compra de material sanitari durant els pròxims dos anys. L'acord marc aconseguit per l'Administració ha seleccionat a un total de 93 empreses, el 28% d'elles valencianes, que garantiran el proveïment de la reserva estratègica de material sanitari de protecció de la Comunitat.

Aquestes empreses han sigut seleccionades com a proveïdores de la Generalitat i asseguraran el proveïment de la reserva estratègica de material sanitari, el magatzem del qual se situa en Fira València, ha indicat l'Administració en un comunicat.

Aquest centre logístic centralitza la recepció, emmagatzematge i distribució dels productes sanitaris que, en funció de la demanda, es distribueixen a hospitals, centres de salut, residències de majors o de persones amb discapacitat, entre altres. En aquest moment, hi ha reserves per a assegurar les necessitats existents dels pròxims cinc mesos.

De les 93 empreses que participaran en l'acord marc, 26 són de la Comunitat Valenciana, 64 de la resta d'Espanya i tres són estrangeres --una companyia alemanya, una altra holandesa i una tercera letona--. L'acord permetrà adquirir un total de 232 productes d'aquestes 93 empreses, entre bates d'un sol ús, davantals de polietilé, bussos d'un sol ús, diferents models de capells de protecció, calces i màscares (quirúrgiques, FFP2 i FFP3).

En aquest sentit, la Generalitat ha destacat que les condicions que incorpora l'acord marc han permés que les pimes valencianes que s'han adaptat a la pandèmia i han modificat els seus processos de producció per a fabricar material sanitari de protecció pogueren accedir a la licitació.

En aquest sentit, la Comissionada de Presidència per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat enfront de la infecció de Covid-19 en la Comunitat, María José Mira, ha assegurat que "no podem oblidar que el 'clúster' sanitari valencià va garantir el subministrament de material en moments difícils, quan l'accés als mercats exteriors era molt complicat".

La Comissionada ha coordinat la licitació juntament amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. "És un sector estratègic que ens va ajudar quan la situació era extremadament complexa i que ens continuarà ajudant en aquesta etapa de la lluita contra la pandèmia", ha afegit Mira.

Els subministraments previstos en la licitació estan calculats segons una estimació de consum màxim. El valor estimat del contracte, dividit en 16 lots, ascendeix a 240 milions d'euros i contempla tant l'any del contracte com la pròrroga addicional d'un altre any. A la fi de mes podran començar les primeres comandes corresponents a l'acord.

Arxivat a:

Destacats