En quin col·legi i mesa he de votar el 28 d'abril?

Hi ha diverses opciones per a conéixer, des de casa, el lloc exacte i la mesa en què votar en les eleccions generals i autonòmiques de 2019

Guardar

urnas_elecciones_28a
urnas_elecciones_28a

A poques setmanes per a celebrar les eleccions que determinaran el futur de la Comunitat Valenciana i de l'Estat, després del doble avançament que se celebrarà el 28 d'abril, són moltes les persones que es pregunten quin és el col·legi i la mesa on votar eixe diumenge. I és que si és la primera vegada que es participa en els comicis, si hi ha hagut un canvi de domicili o simplement es vol confirmar el lloc, hi ha diverses opcions per a avançar-se i evitar que eixe dia, que cau a la meitat del pont de Sant Vicent de València, no hi haja presses.

En primer lloc, l'Oficina del Cens Electoral envia a tot l'electorat una targeta censal. Aquesta només té un caràcter informatiu en el qual s'inclouen dades actualitzades juntament amb, precisament, el nom del col·legi i la taula en la qual votar. No obstant això, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i l'ajuntament també ofereixen eines passa saber-lo en el cas de no haver rebut aquest correu.

Mitjançant l'INE

Així, en primer lloc, l'INE té, en la seua pàgina web, un cercador perquè qualsevol ciutadà puga localitzar el seu col·legi electoral així com la taula en la qual haurà de depositar la seua papereta amb el vot. La direcció és aquesta.

Una vegada dins del portal, i en l'apartat "Consulta de meses i locals electorals" al qual es pot accedir en la columna dreta, és necessari emplenar com a mínim els camps obligatoris per a obtenir un resultat exacte: província, municipi, adreça i inicial del primer cognom.

A continuació, a baix s'obrirà una altra finestra en la qual cal marcar quina és la direcció i, una vegada seleccionada, apareixerà el col·legi electoral, la seua adreça, el districte, la secció i la identificació de la mesa assignada per a votar.

A l'ajuntament

No obstant això, una altra opció per a saber on votar en les eleccions autonòmiques i generals de 2019 és a través de l'ajuntament de la localitat o ciutat en la qual residisques. Per exemple, en el cas de València, aquest servei l'ofereix l'Ajuntament de València, també en el seu web, en la qual només és necessari incloure la data de naixement, el primer cognom i el DNI.

Destacats