Els municipis de l'Horta aconsegueixen 609 mil euros contra el canvi climàtic

Un total d’11 localitats de l’Horta es beneficien de l’ajuda concedida per la Direcció General de Canvi Climàtic de la Conselleria

Guardar

placas-solares-upv-ep-680x365_c
placas-solares-upv-ep-680x365_c

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica concedeix 608.761,31 euros a 11 municipis de l'Horta per a finançar projectes de lluita contra el canvi climàtic.

Les localitats valencianes de l'Horta que es beneficien d'aquestes ajudes són Albalat de Sorells, Alboraia, Aldaia, Bonrepòs i Mirambell, Foios, Meliana, Paiporta, Picassent, Rafelbunyol, València i Vinalesa.

Les poblacions amb una subvenció més generosa són València, amb 200 mil euros, i Picassent, amb 136.543 euros. Contràriament, les que menys quantitat han rebut són Aldaia, amb 4.442 euros, i Vinalesa, amb 2.400 euros.

En total es destinen 2.714.898 euros a 53 municipis de la Comunitat Valenciana. Es tracta de les primeres ajudes de la Direcció General de Canvi Climàtic de la Conselleria que financen iniciatives de mobilitat sostenible com a punts de recàrrega, renovació elèctrica de la flota de vehicles o ampliació del servei municipal de préstecs de bicicletes. Però també gratifica l'eficiència energètica amb la instal·lació d'energia renovable en els edificis públics o l'enllumenat de baix consum.

La directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, explica que la convocatòria establia que aquells municipis de xicoteta grandària comptarien amb un percentatge major de subvenció -de fins al 80% de la despesa- per a fer de les fórmules de mitigació i adaptació contra el canvi climàtic "una estratègia contra la despoblació".

Cal destacar que aquesta línia pressupostària té garantida la seua continuïtat, ja que els comptes de la Conselleria per a 2021 inclouen una segona convocatòria amb una dotació de 4,5 milions d'euros.

Destacats