Dissolen una festa en el Col·legi Major Galileo Galilei amb prop de 200 estudiants

Puig avança que hi haurà mesurades "contundents i immediates" per la festa del Galileo Galilei

Guardar

colegio-galileo
colegio-galileo

Agents de la Policia Nacional han dissolt durant la matinada d'aquest dissabte una festa no autoritzada en el Col·legi Major Galileu Galileo de València que pel que sembla ha congregat a prop de 200 estudiants.

Es tracta de la mateixa residència que va sofrir un brot de coronavirus amb prop de 160 positius després d'una festa el mes de setembre passat.

En aquesta ocasió, els fets han ocorregut al voltant de les 00.45 hores d'aquest dissabte, després que la Policia Local de València rebés queixes per una festa en la residència de l'avinguda Tarongers la que, pel que sembla, no es respectaven les distàncies de seguretat ni l'ús de màscares obligatori en prevenció del coronavirus, segons han informat a Europa Press fonts del cos municipal, que es va mobilitzar fins al lloc, però no va arribar a intervenir perquè la Policia Nacional ja s'havia fet càrrec de la situació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat a la Conselleria de Justícia que investigue la festa il·legal celebrada durant la matinada d'aquest dissabte en el Col·legi Major Galileo Galilei i ha advertit que "en les pròximes hores" es prendran mesures "contundents i immediates". Puig ha insistit que és "molt greu la irresponsabilitat" dels "responsables d'aquest centre".Els agents de la Policia Local van comprovar que hi havia prop de 200 estudiants, pel que sembla tots residents del Col·legi Major, que havien ocupat zones de l'interior de l'edifici per a celebrar una festa no autoritzada.

Segons han informat fonts de la Policia Nacional, els estudiants estaven reunits "en grups reduïts" en les zones comunes. A l'arribada dels agents de les forces de seguretat, els estudiants van tornar a les seues habitacions.

No obstant això, el Col·legi Galileo Galilei insisteix que no hi va haver cap festa i que la "cridada a les forces de seguretat es va produir des del centre".

BROT DE COVID A OCTUBRE

El Col·legi Major Galileo Galilei va ser el focus d'un brot de coronavirus el mes d'octubre passat que va obligar a suspendre les classes presencials de tot el campus de Vera de la UPV i a passar a modalitat online tota la formació.

Els positius detectats entorn del col·legi major van ascendir a més de 160. La Policia de la Generalitat Valenciana va identificar a 214 persones que van participar entre el 26 i el 27 de setembre en una festa eivissenca en el terrat de la instal·lació.

Arxivat a:

Destacats