Compromís proposa crear una marca de qualitat 'Mercats Excel·lents' per a defensar el comerç de proximitat

Guardar

baldo_mercados
baldo_mercados

Compromís planteja crear una marca de qualitat 'Mercats Excel·lents' amb la qual diferenciar el comerç de proximitat de les grans superfícies, segons han explicat el cap de llista al Congrés per València, Joan Baldoví, i el cap de llista de Compromís per Alacant a les Corts, Aitana Mas, en el mercat de Xàbia (Alacant).

"Farem un cens de mercats municipals per a després crear una marca de qualitat, de Mercats Excel·lents, que done pistes als consumidors i consumidores sobre si ofereixen productes de quilòmetre 0, de proximitat, de la nostra terra", han anunciat Mas i Baldoví en una reunió on hi ha hagut representació comercial i ciutadana.

Más ha incidit que Compromís ha dit "que no" a projectes "importants" que "depredaven el territori" i és "alguna cosa que no tots els partits poden dir". Des de Compromís, ho tenim clar i sempre ho hem defensat: el comerç local és el que dóna vida al propi municipi, genera llocs de treball de qualitat, al contrari que les grans superfícies de qualitat. Hem de continuar reforçant-ho com hem fet ací a Xàbia, que ha rebut prop de 220.000 euros per als negocis de proximitat i l'associacionisme", ha assenyalat la candidata.

Els representants de la coalició han mostrat la seua preocupació pel comerç electrònic. "S'ha de regular des del Congrés dels Diputats", ha argumentat Baldoví, perquè "l'ocupació que es genere entorn d'aquest comerç no pot disfressar-se de falsos autònoms i altres figures rebentant preus".

Durant l'acte han estat presents també l'alcaldable de Xàbia, Vicent Colomer; la candidata al Congrés, María José García; el candidat a les Corts, Josep Nadal i el portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana.

Arxivat a:

Destacats