Compromís preferia les eleccions a la tardor i planteja una "Confederació Botànica" per al Senat

Micó aposta per una candidatura conjunta al Senat de Compromís, PSOE i Podem per a "defendre l'agenda valenciana"

Guardar

alvaro_corts
alvaro_corts

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Mònica Álvaro ha assenyalat aquest divendres que la seua formació hauria preferit que la convocatòria d'eleccions fora a la tardor per a tindre un temps en el qual "poder parlar dels problemes dels valencians" de cara al 26 de maig, però en tot cas el partit està "preparat" i aposta per una "Confederació Botànica" per al Senat que no es va poder materialitzar en els anteriors comicis generals.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans, en les quals ha ressaltat que la data triada, el 28 d'abril, va a agafar als valencians "amb les paperetes en una mà i en l'altra la mona de pasqua", per la qual cosa caldrà "fer córrer" que es necessita que "es mobilitzen i acudisquen a les urnes per a defendre les seues conviccions".

"Pel que fa a Compromís, estem òbviament preparats, estem configurant el que va a ser la nostra candidatura a aquestes generals", ha dit. Preguntada sobre si es plantegen anar lligats amb Podem i Esquerra Unida, ha indicat que en principi volen aconseguir eixe grup parlamentari propi "que toca" i seguir "sent la veu dels valencians en el Congrés".

Això és una cosa, ha agregat, que "hauran de decidir les bases i s'haurà de parlar" i Compromís està "disposat a escoltar totes les opcions". No obstant açò, ha volgut deixar clar que una altra cosa és el Senat, com a cambra territorial, i ha lamentat que en les anteriors generals no es va poder apostar per eixe "Botànic en el Senat" que ells segueixen defenent ara: "Una Confederació Botànica podria resultar i per fi posar al Senat en el lloc que li correspon".

Preguntada sobre si creu que ha fet bé el president del Govern, Pedro Sánchez, en convocar eleccions, ha indicat que era potestat exclusiva seua i "haurà fet el que ha estimat", encara que la coalició preferia esperar a la tardor. En tot cas, ha assegurat Àlvaro: "Des de Compromís anem a per totes i anem a aquestes eleccions preparats".

En la mateixa línia s'ha manifestat la coportaveu de Compromís i coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, qui ha proposat que els socis que recolzen el Govern Valencià del 'Botànic' --aquesta coalició junt a PSOE i Podem-- plantegen una candidatura conjunta al Senat amb l'objectiu de "defendre l'agenda valenciana".

Després de l'anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, de convocar eleccions generals per al pròxim 28 d'abril, Micó ha penjat un missatge en Twitter en el qual defèn que "El Botànic, govern entre Compromís, PSOE i Podem és un model d'èxit". "El nostre objectiu ha de ser traslladar a Madrid aquesta experiència, per açò plantejarem als nostres socis una candidatura 'botànica' per al Senat per a defendre l'agenda valenciana".

Així mateix, la representant de Compromís ha asseverat: "Estem preparades per a consolidar l'espai polític valencià a Madrid. Anem a per totes, a per el grup parlamentari propi, que la veu valenciana s'escolte més alta i clara i a exportar la forma de fer política de Compromís: el diàleg i les persones en el centre de tot".

Destacats