Cantó acusa l'execució de "sols" un 42% del Pacte antimasclista; segons els terminis també signats per Ciudadanos s'hauria de portar un 30%

Oltra assenyala a Cantó que desconeix els terminis del Pacte, segons els quals es van doblegar els objectius mínims en un any

Guardar

Cantó debate
Cantó debate

Ahir a la nit es va celebrar en TVE el segon debat electoral de cara a les eleccions del 28 d'abril en la Comunitat Valenciana. El finançament, la corrupció o la sanitat van ser alguns dels temes a tractar, a més d'un molt present en la Comunitat, Espanya i el món: la violència masclista.

La Comunitat ha resultat pionera en aquest tema en tirar avant el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, un acord que pretén eradicar la violència masclista que les dones i persones LGTBI+ pateixen no solament personalment, també d'una manera institucional i mediàtica.

El candidat a la presidència de la Generalitat per Ciudadanos, Toni Cantó, va voler recriminar al Botànic en relació amb aquest pacte: “El tripartit, en la Comunitat Valenciana, no ha dut a terme el 58% de les mesures”. Unes xifres a les quals va cantar donava la volta per a dir, en manera positiva, que Compromís, PSPV i Podem ja havien complit un 42% del pacte.

La candidata de Compromís, Mònica Oltra, després d'assenyalar que un dels punts és, precisament, no fer un ús polític de la violència de gènere, li ha recordat a Cantó que el pacte té un temps d'aplicació de 5 anys, alguna cosa que hauria de conéixer perquè el seu partit està adscrit. “Perquè vosté ho conega, perquè sé que vosté està coneixent el que ha passat ací ara”, ha iniciat Oltra en relació al pas de Cantó primer pel Congrés.

Objectius doblats

La candidata ha assenyalat a Cantó que, quan diu “que el 58% del pacte no està complit”, hauria de saber que “el termini d'execució” són aquests 5 anys: “Després, si ja hem cobert el 42%, hem doblegat els objectius en solo un any, senyor Cantó”. Després d'això, el candidat no ha tornat a comentar el tema.

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere va nàixer el setembre de 2017 amb l'objectiu d'aprofundir en els avanços contra la violència masclista. Encara que va ser iniciativa de la Generalitat del Botànic, tots els partits i nombroses associacions, entitats, sindicats i organitzacions van participar en el seu desenvolupament.

El Pacte, en el seu aniversari, ja complia amb aquest 42% de mesures i, segons va assegurar Oltra, també Consellera d'Igualtat, 55 mesures en execució permanent, 68 realitzades i 100 en procés.

Destacats