Ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana tanquen les seues platges per a prevenir contagis

Guardar

pinedo_playa
pinedo_playa

Ajuntaments de la Comunitat Valenciana han tancat les seues platges i cales per a fer front a la crisi sanitària del coronavirus, una mesura que també s'estén en molts casos als parcs i jardins. Alacant, Benidorm, L'Alfàs del Pi, Gandia, Cullera, Sagunt i Orpesa són algunes de les ciutats i pobles que han pres aquesta decisió.

A la província d'Alacant, la capital va promulgar aquest divendres un nou Bàndol municipal pel qual s'ordena el tancament de totes les platges i zones de bany de la ciutat d'Alacant, així com de tots els parcs públics i les àrees de jocs infantils i aparells biosaludables.

Així, des de les 7 hores d'aquest dissabte fins a, com a mínim, 15 dies naturals després, no es podrà accedir a la platja de Sant Joan, Albufereta, Postiguet, Urbanova i Tabarca, així com les zones de bany de Cap Hortes i Sant Gabriel. El tancament implica no sols la prohibició del bany, sinó també l'accés i estada en la zona d'arena.

La ciutat ha col·locat a les seues platges la corresponent cartelleria per a donar compte de la mesura i impedeix l'accés amb clos i cinta policial. La Policia Local i altres serveis d'emergència vetlaran pel compliment d'aquesta mesura.

L'Ajuntament de Benidorm també ha procedit durant el matí d'aquest dissabte al tancament total de les platges i cales de la ciutat. En un bàndol, l'alcalde, Toni Pérez, ha recordat que aquest divendres es va ordenar el tancament de les zones de bany, mesura que ara s'ha ampliat al conjunt del front marítim amb l'"objectiu prioritari" d'"evitar la transmissió, contagi i difusió del coronavirus, Covid-19".

Al Campello, el consistori ha pres la decisió aquest dissabte de sumar-se als municipis amb les seues platges tancades. En elles, ha detallat en un comunicat, oneja la bandera roja. Les entrades als arenals s'abalisaran per a impedir el pas, i en les cales es col·locaran tanques per a impedir l'accés. També ha decretat la suspensió dels serveis d'atenció al públic en dependències municipals.

Paral·lelament, un vehicle patrulla de la Policia Local recorrerà tot el terme municipal per a recomanar a la població, mitjançant servei de megafonia, evitar aglomeracions en qualsevol espai, públic o privat.

A Teulada-Moraira, s'ha ordenat també aquest dissabte el tancament de totes les platges i zones de bany del municipi, com també els parcs públics municipals, zones de jocs infantils i zones recreatives a l'aire lliure. Els accessos es precintaran amb tanques i cinta policial.

Oneja bandera roja també a la platja de l'Albir de L'Alfàs del Pi. S'ha acordonat tota la seua àrea de bany i jocs infantils. Des del divendres, tampoc permet l'accés als espais verds.

A la província de València, l'Ajuntament de Cullera va decidir suspendre aquest divendres els serveis turístics que es presten a les seues platges i va prohibir el bany en les mateixes amb l'objectiu d'"evitar aglomeracions" davant la crisi sanitària pel coronavirus.

De la mateixa manera, Gandia no iniciarà a les seues platges la temporada turística, tal com estava previst, ja que es paralitza el servei de socorrisme i salvament de platges de Creu Roja, que es posarà a la disposició de les autoritats sanitàries per a contribuir a frenar la crisi de la Covid-19.

Alboraia va hissar també aquest divendres la bandera roja a les seues platges com a resposta a l'arribada de turistes procedents de zones de risc per la pandèmia del coronavirus. A més de la prohibició del bany, el consistori també ha tancat l'accés als parcs públics.

Igualment, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va dictar aquest divendres un bàndol amb mesures preventives urgents per a reduir l'impacte del coronavirus, entre les quals es troben el tancament de l'accés a les platges i parcs públics.

A Castelló, l'Ajuntament d'Orpesa ha tancat aquest dissabte la seua via verda i les seues platges, al mateix temps que ha demanat als ciutadans "responsabilitat social".

Arxivat a:

Destacats