LA SALA RUSSAFA, L'ESPAI CULTURAL QUE NECESSITAVA EL BARRI

sala russafa facebook

La Sala Russafa és una de les sales més noves de València. Va nàixer l’any 2011 en ple barri de Russafa, al carrer Dénia número 55. El barri, conegut per la seua àmplia programació cultural, portava més de 30 anys sense un teatre, fins que en 2008 es va començar a construir la Sala Russafa, amb la intenció de continuar promovent la cultura en la zona i oferir una programació teatral de qualitat.

Des dels seus inicis, la sala ha tractat de fomentar el desenvolupament de les Arts Escèniques, intentant atraure nous públics i innovant. Actualment, la sala compta amb un aforament de 175 butaques, a més d’espai per a tres persones amb diversitat funcional.

La seua programació compta amb peces dirigides a un públic familiar, adult o escolar, amb teatre clàssic o contemporani, a més de qualsevol disciplina relacionada amb les Arts Escèniques o la Música. Versions, reescriptures o adaptacions de teatre clàssic, produccions de companyies valencianes o de fora… tots els gèneres i estils estan convidats en l’escenari de la Sala Russafa, com a únic criteri de selecció la qualitat i l’interés de l’obra.

Hui dia, el teatre acull obres per a diferents públics, incloent-hi representacions per a col·legis en valencià i en castellà, com és el cas de “La caverna del foc”, sobre la prehistòria; “El viatge de les paraules”, on s’aprén sobre figures literàries; o “La Primera obra d’art” per als més xiquets. A més, també compta amb una àmplia programació per a adults, destacant les produccions de “A Circle in the Water” o “Las Picardías de Molière”.

Com a segell de diferenciació, la Sala Russafa deixa que, després de cada funció, els espectadors valoren l’obra que acaben de veure, excepte les produccions d’ARDEN o la mateixa Sala Russafa. El públic pot deixar les seues paperetes amb la valoració en una urna en acabar l’espectacle. Després, es fa lliurament dels Premis del Públic a les obres que hagen sigut jutjades més favorablement pel respectable.

El més llegit