Zaplana: "La gestió de la sanitat pública de Puig genera retallades, protestes, condemnes i més llestes d'espera"

El portaveu de Sanitat del PP en les Corts assegura que "l'Atenció Primària i les urgències dels hospitals valencians col·lapsades"

Guardar

José Juan Zaplana, portaveu de Sanitat del PP en les Corts
José Juan Zaplana, portaveu de Sanitat del PP en les Corts

El portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana, ha afirmat que "la gestió de la sanitat pública de Puig només genera retallades, protestes dels professionals, condemnes i més llesta d'espera".

El diputat popular ha assegurat que "ja no sorprén a ningú que Puig fa oïdes sordes a les reivindicacions dels professionals sanitaris. El seu caos i la seua falta de gestió ja no sorprenen a ningú. Té a la sanitat pública en l'UCI i no fa gens per donar un solució efectiva".

"Sense pla per a fer front als greus problemes als quals s'estan enfrontat tant els ciutadans com els professionals. L'Atenció Primària i les urgències dels hospitals valencians col·lapsades i Puig segueix dient que es tracta d'alguna cosa puntal. No reconeix que ha fracassat en la seua política sanitària. No ha fet els deures durant aquests anys i hui els majors perjudicats per la seua falta de gestió són els usuaris i els professionals que, en moltes ocasions treballen en situació de precarietat".

A més, José Juan Zaplana ha recordat que "en l'actualitat, quasi 67.000 valencians segueixen en llista d'espera per a ser intervinguts quirúrgicament. Ens va anunciar un Pla de derivació a la sanitat privada. Però encara els departaments de salut no tenen les indicacions per a poder derivar les operacions".

El portaveu de Sanitat del GPP ha recordat "que de nou els tribunals han tornat a condemnar al Consell de Puig per no dotar dels mitjans necessaris als metges per a desplaçar-se en les urgències. Ja va ser condemnat per no dotar de material als sanitaris durant la primera ona de la pandèmia, després per la vacunació dels sanitaris i ara acumula una nova condemna".

Zaplana ha assegurat que "els problemes en la sanitat se li multipliquen a un Puig noqueado pels seus problemes interns i que no és capaç de posar solució. La província d'Alacant té el segon pitjor dada d'Espanya per a donar cita en l'Atenció Primari, els professionals del departament de Salut de la Ribera es reuneixen per a anunciar un principi de vaga per les condicions laborals".

"Cal posar en valor el treball i la reivindicació permanent dels professionals sanitaris, que no són escoltats pel Consell de Puig. La sanitat pública valenciana està a la deriva amb un Consell que no és capaç d'engegar mesures eficaces que milloren els condicions laborals dels professionals i per punt la qualitat assistencial".

 

Destacats