Yolanda Díaz dimitix com a líder de Sumar després de les eleccions europees

Guardar

La ministra Yolanda Díaz
La ministra Yolanda Díaz

La coordinadora general de Sumar, Yolanda Díaz, ha explicat en una carta a la militància del partit que la seua dimissió com a líder de la formació suposa la "decisió més coherent amb la seua manera d'entendre la política".

En eixa missiva, ha explicat que este matí va comunicar la seua renúncia a l'Executiva de Sumar, després del mal resultat en les eleccions europees i que requeria assumir responsabilitats.

"Crec que és la decisió més coherent amb la nostra manera d'entendre la política. Els resultats electorals de les europees ens obliguen a una important reflexió com a espai i jo tinc l'obligació d'assumir la responsabilitat dels mateixos i facilitar este debat", ha dissertat Díaz.

També s'ha mostrat convençuda que "el millor" que pot fer per Sumar "és impulsar el Govern de coalició progressista i guanyar drets per a les majories treballadores", en continuar com a ministra de Treball i vicepresidenta.

"Estem en un moment clau de la història del nostre país. Tenim l'obligació de continuar avançant per a garantir que l'esperança que construïm en les eleccions generals del passat 23 de juliol cresca de nou. Jo continuaré tirant totes les mans que puga a Sumar, des de la posició des de la qual crec que puc ser més útil en este moment", ha aprofundit.

Finalment, Díaz ha ressenyat que ara toca a Sumar obrir un procés per a revitalitzar l'espai polític "des del debat fratern i l'acció política útil".

Destacats