Ximo Puig trasllada el suport de la Generalitat als dissenyadors valencians i recorda que el seu treball és clau per a generar oportunitats, creativitat i innovació

El president ha rebut als 64 premiats per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana

Guardar

Ximo Puig, president de la Generalitat, al costat dels premiats per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana
Ximo Puig, president de la Generalitat, al costat dels premiats per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat el suport de la Generalitat a tots els dissenyadors de la Comunitat Valenciana i ha recordat que el treball que realitza aquest sector és un element clau per a generar oportunitats, creativitat i innovació.

Ximo Puig, que ha rebut als 64 premiats per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), ha destacat el vincle que té el disseny amb el territori, els sectors productius i la idiosincràsia de la Comunitat Valenciana.

Així, ha recordat que València és la primera ciutat espanyola triada Capital Mundial del Disseny, "una fita que ens posiciona a l'avantguarda del disseny i ha suposat un punt d'inflexió".

En la seua intervenció, el cap del Consell s'ha referit a l'impacte econòmic del disseny a la Comunitat Valenciana i ha explicat que les indústries intensives en disseny generen més del 13% de l'ocupació, "un sinònim de progrés", ha subratllat, perquè "hui no s'entén el fons de la nostra economia sense la riquesa de la seua forma".

Així mateix, el president ha animat al sector industrial i empresarial valencià a apostar per la "innovació, la creació i el disseny" com a factors d'èxit i ha felicitat els guardonats nacionals en els sectors del tèxtil, el moble o la il·luminació.

Edició 2022

La convocatòria 2022 dels premis de l'ADCV ha batut rècord de candidatures, amb més de 550 dissenys presentats, coincidint amb l'any en què València ha sigut designada Capital Mundial del Disseny.

Els guardons reconeixen el millor disseny de la Comunitat Valenciana, entre els treballs realitzats o difosos de gener de 2019 a desembre de 2021, per estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d'empreses de la Comunitat Valenciana.

L'edició 2022 ha premiat 64 propostes, del total de treballs presentats. En concret, s'han lliurat 30 guardons en la categoria 'Ore', 15 en disciplines de disseny gràfic i digital i 12 en producte, i tres en espais. A més, s'han atorgat 26 premis 'Plata', 14 en disseny gràfic i digital, huit en producte, i quatre en espais.

A més, enguany s'ha creat la candidatura 'Premis Impacte Positiu', per als projectes que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l'entorn. Aquesta proposta ha obtingut huit guardons, dos en categories de disseny gràfic, una en disseny d'espais, i cinc en producte.

Finalment, s'han lliurat tres guardons honorífics, al dissenyador Paco Bascuñán, a títol pòstum, a l'empresa de mobiliari Actiu i al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC).

Els treballs de disseny premiats i els honorífics estan exposats en la web oficial www.premiosadcv.com i es recolliran en una publicació impresa.

De l'1 de juny al 15 de juliol, estarà oberta a totes les persones l'exposició 'Premis ADCV 2022' / 'ADCV Design Awards', en el centre d'innovació Les Naus, una mostra ha sigut inclosa en el programa oficial del primer New European Bauhaus Festival, com un dels 'side events' que s'organitzarà per la comunitat vinculada al moviment europeu.

Destacats