Ximo Puig renuncia a la seua acta de senador i serà nomenat nou ambaixador davant l'OCDE

Guardar

Reunió de Ximo Puig amb l'equip redactor del programa del govern dels socialistes valencians
Reunió de Ximo Puig amb l'equip redactor del programa del govern dels socialistes valencians

L'expresident de la Generalitat valenciana Ximo Puig ha registrat la renúncia a la seua acta de senador este dilluns a la vesprada. L'encara secretari general del PSPV-PSOE ha presentat la seua renúncia al càrrec al qual va accedir el mes de juliol passat després de perdre la presidència del govern valencià, segons han confirmat a Europa Press fonts del seu entorn.

En este sentit, el Consell de Ministres aprovarà en la seua reunió ordinària d'este dimarts el nomenament de Puig com a nou ambaixador delegat permanent davant l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), en relleu del també exdirigent socialista Manuel Escudero Zamora, han apuntat fonts polítiques a Europa Press.

Puig ha remés una carta a la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, per a comunicar la seua renúncia a l'acta de senador territorial: "Vull testimoniar l'agraïment a la cambra que vosté presidix i fer-ho extensiu als diputats i diputades que la conformen per haver-me conferit l'honor de representar al nostre territori al Senat durant els primers mesos d'esta legislatura", ha exposat.

"Desitge que continuem treballant, des de les comunitats autònomes, per a transformar el Senat en una autèntica cambra de representació territorial que ajude a entendre millor la diversitat polifònica d'Espanya i atenga de manera més adequada la cohesió territorial i social de la nostra societat", ha afegit.

Puig deixarà de ser secretari general dels socialistes valencians oficialment en el Congrés de final de març, en el qual es proclamarà a Diana Morant com a secretària general, després de ser l'única candidata que va aconseguir recopilar els avals necessaris.

Destacats