Ximo Puig presidirà el 40 Congrés Federal del Partit Socialista, "un congrés de llum i unitat"

Lastra flama a la cohesió i defensa la participació de Felipe González: "Ens va encimbellar pel cap alt alt"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una visita a les instal·lacions del 40 Congrés Federal del PSOE
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una visita a les instal·lacions del 40 Congrés Federal del PSOE

El 'president' de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, presidirà el 40 Congrés Federal del PSOE que se celebra durant aquest cap de setmana en Fira València i que ell ha definit com "un congrés de llum i unitat".

Així ho ha avançat la sotssecretària general del partit, Adriana Lastra, en una compareixença davant els mitjans al costat del mateix Puig i el secretari d'Organització, Santos Cerdán, abans de l'elecció de la taula del conclave que tindrà lloc aquest dissabte al matí.

"És un orgull enorme acollir el congrés de la recuperació en aquesta primavera de renaixement a l'octubre", ha manifestat el president valencià, un congrés "de colors, llum, unitat i mirada cap avant en l'eixida de la crisi: Ara volem una etapa socialdemòcrata".

Després d'agrair l'elecció de València com a seu i defensar el paper de la direcció i Pedro Sánchez com a líder, Puig ha augurat que serà un congrés decisiu "no sols per als socialistes" i ha garantit que estarà centrat en la cohesió del partit i en el compromís amb els ciutadans. "Això de qualsevol temps passat va ser millor es veu que no és així", ha dit sobre quina diferència a aquest congrés dels anteriors.

LASTRA: "MAI HEM ESTAT EN GUERRA"

Respecte a si el 40 Congrés retorna la pau interna al partit, Lastra ha defensat que els socialistes "mai" han estat en guerra, sinó que han mantingut debats intensos i ardus en "èpoques convulses". Ha posat en valor el treball de presidents autonòmics com Puig i d'alcaldes i diputats del PSOE com a exemple que saben treballar "braç a braç i sempre tots al servei d'Espanya".

Després d'any i mig de "reflexió", ha celebrat el retrobament dels socialistes, "generacions senceres que han transformat aquest país", i ha cridat a mostrar "l'orgull d'eixir tots junts de la crisi sense deixar a ningú arrere". "Fa molt que no ens veiem", ha constatat, "en un moment molt especial en el qual han passat moltes coses" des de l'últim congrés entre les quals ha recordat la moció de censura o l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

En clau europea, la 'número dos' del PSOE ha posat l'accent que són socialdemòcrates i "mai" han renunciat a la socialdemocràcia. També ha augurat que eixiran del congrés amb un projecte "eminentment social, feminista, amb estatuts també feministes i ecologistes".

"Per a aprofundir en la socialdemocràcia, que és el futur i ha d'afrontar nous reptes, volem aportar un granet d'arena amb els nostres companys de la Unió Europea", ha asseverat en relació amb els governs d'esquerres a Europa. És més, ha destacat que "Pedro Sánchez va ser qui va liderar els fons de recuperació".

"ORGULLOSOS DE FELIPE GONZÁLEZ"

Respecte a la intervenció de Felipe González en el plenari del 40 Congrés, Lastra ha remarcat que l'expresident del Govern "sempre ha dit que ell sobretot és militant del Partit Socialista Obrer Espanyol". "No sols militant, és una persona que va encimbellar al nostre partit pel cap alt alt", ha proclamat.

De fet, ha assegurat que gràcies a ell tant el PSOE com Espanya "han arribat a ser el que són" i que estan "molt orgullosos del seu llegat" i que forme part del 40 Congrés. "Gràcies a Felipe González, molts dels quals hui formem part del PSOE som ací", ha abundat, sense negar que els presidents i expresidents "parlen, dialoguen i fins i tot discrepen", alguna cosa que veu normal.

En la mateixa línia, el secretari d'Organització ha reivindicat la unitat "no sols del partit, sinó la unitat de tots els ciutadans del país" després de la pandèmia, una lliçó que ha garantit que entenen "perfectament" els socialistes, i ha ressaltat que el balanç de gestió del 39 al 40 Congrés Federal és positiva.

 

Arxivat a:

Destacats