Ximo Puig manté les principals restriccions durant dues setmanes més, fins al 15 de juliol

Les noves restriccions entraran en vigor el pròxim 1 de juliol i es mantindran fins al 15 de juliol

Guardar

terrazas_valencia
terrazas_valencia
Ja es coneixen les noves mesures de prevenció contra la Covid-19 en la Comunitat Valenciana. Una vegada conclosa la reunió de la Mesa Interdepartamental, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut davant els mitjans de comunicació, juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a detallar les noves restriccions que entraran en vigor aquest dijous, 1 de juliol, i es mantindran fins al 15 de juliol, moment en el qual s'espera haver aconseguit la immunitat de grup.Després de la reunió que el president va mantenir, ahir, amb persones expertes per a analitzar la situació del territori valencià, i tenint en compte les últimes dades que han pujat la incidència acumulada de la Comunitat Valenciana fins als 75,47 casos per cada 100.000 habitants, la Generalitat ha decidit seguir la tònica de la prudència en la desescalada, i ha mantingut les principals mesures que han estat en vigor, pràcticament, tot el mes de juny.Així, tant el sector de l'hostaleria, com el de l'oci nocturn mantenen els seus horaris de tancament, és a dir, a la 01.00 i a les 02.00 hores, i amb taules de no més de 10 persones.Respecte a les reunions socials, també es manté la mesura com fins ara, és a dir, sense límit de persones, tant en espais públics com privats.El president Ximo Puig ha destacat el gran avanç que ha suposat la relaxació de l'ús de la mascareta, que continua sent obligatòria tant en espais tancats, com en aquells espais públics en els quals no es puga mantenir la distància de seguretat, però ha demanat "prudència" i, sobretot, "davant el dubte, posar-se la mascareta". En aquest sentit, ha assenyalat que la Mesa Interdepartamental ha acordat establir la recomanació d'utilitzar la mascareta en tota mena d'espais, excepte a les platges i en la naturalesa.

Puja la incidència acumulada

Els macrobrots registrats després dels viatges de fi de curs ha sigut un dels principals factors perquè es produïsca un augment dels contagis en els últims dies i, per tant, deixar arrere el risc baix que liderava la Comunitat Valenciana des de feia mesos per a situar-se en una incidència acumulada de 75,47 casos per cada 100.000 habitants.Des de Sanitat s'insisteix que el 52% dels contagis corresponen a joves d'entre 15 i 29 anys. En concret, el 29% dels positius són entre edats compreses entre els 20 i 29 anys, mentre que el 23% es localitza entre els 15 i els 19 anys. Un sector de la població, encara sense vacunar, i que a més tenen una gran mobilitat. "La relaxació de les mesures de prevenció va lligat a l'augment de la interacció social en grups majors de persones. És el que està provocant l'increment de casos que estem observant", ha reiterat Herme Vanaclocha, subdirectora d'epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.No obstant això, la part positiva és que aquest repunt no s'està notant en el sistema sanitari. I és que com ha destacat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, "només dos de cada 1.000 persones contagiades de Covid-19 en l'actualitat mor per aquesta causa". "Els canvis que estem veient són més suaus gràcies al procés de vacunació contra el coronavirus, si bé observem que el sector de la població no vacunada, excepte els menors d'11 anys, és on s'està produint un increment real de la transmissió del coronavirus".Per aquest motiu, avançar en la campanya de vacunació és l'única via per a fer front al virus. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana rebrà més de 500.000 dosi de vacunes aquesta setmana amb les quals es pretén accelerar la vacunació. Així, Ximo Puig ha anunciat que serà dilluns que ve, 05 de juliol, quan es comence a vacunar al segment de població d'entre 30 i 39 anys.

Normativa per a la celebració de les Falles

Preguntada per les declaracions de l'alcalde de València, Joan Ribó, en les quals instava la Conselleria de Sanitat a perfilar les normes per a les activitats falleres en un termini de set dies per a arribar a temps amb els permisos, la consellera Ana Barceló ha explicat que "si tot va bé, en pocs dies li remetrem la normativa a l'alcalde i a les comissions falleres". Així i tot, ha demanat "prudència perquè la incidència acumulada a la ciutat de València està en 187 casos per cada 100.000 habitants".
Destacats