Ximo Puig liderarà la llista del PSPV per València en les pròximes eleccions

Rebeca Torró serà la número dos en la llista de la província de València i li seguiran Arcadi Espanya, Gabriela Bravo i Miguel Mínguez

Guardar

El president de la Generalitat Ximo Puig
El president de la Generalitat Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, liderarà per al 28-M la llista autonòmica del PSPV per València i no per Castelló, com l'havia fet en les dues eleccions anteriors, segons han confirmat a Europa Press fonts del partit.

D'aquesta manera, Puig, natural de Morella (Castelló), serà la primera vegada que no es vote a sí mateix, ja que seguirà votant a Castelló però no liderarà aqueixa llista sinó la de València.

Per la seua banda, Rafa Simó, actual pressent l'Autoritat Portuària de Castelló, liderarà la llista del partit per Castelló mentre que la consellera Josefina Bueno ho farà per Alacant.

Así, les llistes del PSPV inclouran a tots els consellers socialistes. Per províncies, quedarien configurades de la següent manera: a València, la liderarà Puig i li seguiran els consellers Rebeca Torró -número dos-, Arcadi Espanya, Gabriela Bravo i Miguel Mínguez. El número sis ho té Cristina Martínez, exlíder del Consell Valencià de la Joventut, seguida pel president de la Diputació provincial, Toni Gaspar; la síndica adjunta en Corts Valencianes Carmen Martínez; el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz; i l'exlíder provincial Mercedes Caballero.

La llista continua amb la diputada Rosa Peris; Alicia Andújar (independent), exdirigente del partit UPyD; Michel Montaner; Sonia Borruey; Pedro Ruiz Castell; Xelo Angulo; Benjamí Mompó; Romina del Rei; Aarón Cano; Raquel Càmera; Juan Carlos Fulgencio; Elena Pérez Sanz; Rafael Gisbert; Liduvina Gil; Carles Arqués; Maite Pérez; Federico Vidal; Carolina Mas; Fernando Arenas; i María José Gastaldo.

Per la província de Castelló, liderarà la llista Rafa Simó i li seguirà María José Salvador; Silvia Gómez Rei; José Luis Lorenz; Ana Besalduch; Rocío Ibáñez; Ernest Blanch; Carlos Laguna; Sofia Fernández; Dolors Carbonell; Josefa Madrid; Itziar Lafita; Joan Ramón Monferrer; María Victoria Garrido; Eduardo Barber; Mari Carmen Aguilella; Pablo Delgado; Isabel Albalat; Benjamí Escriche; i Paloma Pascual.

En la província d'Alacant, amb una renovació quasi íntegra, la llista estarà encapçalada per la consellera d'Innovació i Universitats, Josefina Bueno, i de nombre dos anirà la diputada Laura Soler, mentre que els seguiran la dirigent d'UGT Yaissel Sánchez; David B. López; Mario Villar; Rosario Navalón; Luis Leante; Maite García Madrid; José Chulvi; Ramón Abad Soler; Marisa Navarro; Nuria Pina; José Díaz Berenguer; Ana Belén Juárez; José Luis Galiana; María José Adsuar; Rubén Ferrándiz; Carolina Devesa; José Vicente Ferriz; i Lara López.

"Molt on triar"

Puig ha ressaltat en el comité nacional del seu partit celebrat aquest dissabte a València que l'elaboració de les llistes ha sigut alguna cosa "impossible" perquè el PSPV "té molt on triar". "Uns altres ho tenen més fàcil perquè tenen poc on triar. Nosaltres tenim voluntat de millora, de ser més identificatius del que pensem, d'intentar agrupar a tots perquè és el que representem", ha subratllat.

"Sempre en el procés de confecció de les llistes hi ha visions diferents i podríem fer 25 llistes diferents perquè hi ha capital humà per a poder fer-ho", ha insistit. I ha afegit: "Això és un gran equip de 17.670 persones i d'una immensa majoria de votants que no són del partit però volen reforçar el projecte socialista. Gràcies als votants, als militants que volen que guanyem i que creen en el projecte", ha traslladat.

Puig ha subratllat que el PSPV té un projecte "ambiciós" per a la Comunitat "i pansa per un treball digne, per la justícia social i per la sostenibilitat. A partir d'ací podem desenvolupar la via valenciana que ha sigut això, traure al país de la situació de baixa reputació i baixa qualitat democràtica perquè la Comunitat siga vista com a paradigma de l'esperança", ha postil·lat. "Volem arribar al fet que la Comunitat siga el més igualitària possible, justa i humana", ha sostingut.

 

 

Arxivat a:

Destacats