Ximo Puig: "L'hidrogen verd és l'opció energètica del futur"

17 empreses i associacions empresarials signen l'Estratègia Valenciana de l'Hidrogen Verd que impulsarà la seua utilització a la Comunitat Valenciana

Guardar

ESTRATEGIA-HIDROGENO-VERDE
ESTRATEGIA-HIDROGENO-VERDE

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presentat, aquest matí, l'Estratègia Valenciana de l'Hidrogen Verd amb la qual es pretén avançar cap a la transició energètica i aconseguir la descarbonització de la Comunitat Valenciana abans del 2050. Durant l'acte, ha tingut lloc la signatura del protocol de col·laboració amb totes les entitats i empreses participants que treballaran conjuntament, afavorint sinergies, amb l'objectiu de presentar un projecte comú "que accelere la incorporació de l'hidrogen verd als diferents sectors empresarials".

Les empreses i entitats que formaran part d'aquesta col·laboració són: Autoritat Portuària de València, Ascer, Anffecc, Enagas, Naturgy, Iberdrola, Grupo Gimeno, Etra, Smart Energy, Ampere, BP, Ube, Balearia, Stadler, Vectalia i Aerocas. Així mateix, també ha signat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i president de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Arcadi España.

"L'hidrogen verd és l'opció energètica del futur", ha assenyalat Puig, "i no sols perquè les seues reserves són il·limitades i el seu potencial com a combustible és enorme, sinó perquè, a més, lluitem contra la contaminació atmosfèrica accelerant el compromís europeu de neutralitat en carboni per a 2050". Per al president, "aquesta aposta per la innovació enfortirà la competitivitat global de la nostra indústria i de molts dels nostres sectors, ja que té aplicacions en transport, indústria ceràmica, metal·lúrgica, química, producció de metanol i fertilitzants".

Ximo Puig també ha explicat que l'Estratègia de l'Hidrogen Verd serà un dels projectes que reben fons europeus, ja que "l'hidrogen net constitueix una de les apostes de la Comissió Europea per crear un nou teixit industrial i generar ocupació després de la crisi", i ha recordat que encara que l'ús de l'hidrogen com a combustible no és nou, ara l'opció és produir-lo mitjançant energia solar i eòlica, i no com fins ara que s'obtenia per la dissolució de l'oxigen mitjançant l'ús d'electricitat generada a partir de combustibles fòssils.

Finalment, el president ha garantit que la Generalitat promourà projectes d'R+D+I que faciliten la implantació i desenvolupament de l'hidrogen verd; facilitarà la transferència de resultats al teixit productiu; i farà costat a l'empresariat en els desenvolupaments de béns d'equip que aquesta energia requereix.

D'aquesta manera, la mesa de l'hidrogen, en la qual participen aquestes 17 empreses, coordina els projectes que tenen les companyies, i serveix de marc per a presentar-los a la convocatòria del Govern d'Espanya per al finançament dels mateixos a través del fons Next Generation UE.

La potenciació de l'hidrogen verd, tant en la generació com en el seu posterior ús industrial o mobilitat, entre altres, forma part del projecte tractor d'energia sostenible inclòs en el document de treball Estratègia Valenciana per a la Recuperació. I és que la suma de tots els projectes de les 17 empreses podrien arribar a mobilitzar 475 milions d'euros amb la reactivació econòmica que això suposaria per a la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats