Ximo Puig insta els homes a "fer un pas avant" per a superar la situació de desigualtat

El president de la Generalitat valora l'elevada participació de joves en la mobilització i mostra la seua esperança d'aconseguir "un món més igualitari"

Guardar

Ximo Puig i Mónica Oltra en la manifestació del 8M
Ximo Puig i Mónica Oltra en la manifestació del 8M

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat els homes a "fer un pas avant" per a superar la situació de "desigualtat profunda" entre homes i dones que encara existeix actualment.

Així ho ha manifestat durant la seua participació en la manifestació del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que ha recorregut els carrers de València, en la qual ha estat acompanyat per la pràctica totalitat dels membres del Consell.

En la seua atenció als mitjans, el president s'ha referit a les desigualtats existents en la vida quotidiana, en el temps que es dedica a cura de les persones, o en l'àmbit salarial, per la qual cosa ha destacat la necessitat de superar aquesta situació. De la mateixa manera, ha valorat l'elevada participació de joves en la mobilització i ha mostrat la seua esperança d'aconseguir "un món més igualitari".

En la manifestació també ha participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha explicat que el lema de la pancarta portada pels membres del Consell 'Cuidar-se és feminista' respon a la necessitat de reivindicar una distribució equitativa del temps.

En aquest sentit, Oltra ha assegurat que les dones dediquen més del doble del temps que els homes a cuidar als altres, per la qual cosa el temps no està distribuït equitativament. Per això ha insistit en la necessitat que la labor de cuidar siga compartida entre homes i dones "perquè puguem cuidar-nos també les dones", ha manifestat.

Així mateix, han acudit a la mobilització el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca; el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Destacats