Ximo Puig: "Els Pressupostos de la Generalitat per a 2021 compten amb el major suport de la història de l'autogovern"

Guardar

ximo puig
ximo puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el ple de les Corts ha aprovat "amb el major suport de la història de l'autogovern valencià" uns Pressupostos autonòmics "que són els que necessitem per a eixe objectiu comú, que és superar la pandèmia i reactivar l'economia des de la inclusió social".

Així ho ha expressat en declaracions als mitjans de comunicació en els corredors de la Cambra després de l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per a 2021, que, amb una dotació de 25.627,6 milions d'euros, contemplen un increment "històric" dels recursos públics per a lluitar contra la pandèmia i establir les bases de la recuperació.

Ximo Puig ha assenyalat, després de la votació parlamentària, que la Comunitat Valenciana necessita, per a afrontar la crisi generada per la pandèmia, "estabilitat política, seguretat jurídica i capacitat d'enteniment i diàleg", i això, ha agregat, és el que ofereix el Consell, que ha portat a la Cambra uns Pressupostos per a 2021 que plasmen l'acord polític i social aconseguit al juliol.

El 'president' ha afirmat que, a partir d'ara, correspon realitzar un exercici de "gran autoexigència" per part del Govern valencià "i de totes les persones que participen en aquest projecte de progrés, cohesió i unitat dels valencians i valencianes" per a aplicar les polítiques incloses en aquests comptes, destinades a millorar la qualitat de vida de la ciutadania".

El Consell ha destacat que els comptes de la Generalitat per a 2021, per primera vegada, superaran així els 25.000 milions d'euros, amb un augment de la despesa efectiva de la Generalitat del 12,2% per a enfortir la sanitat pública, establir un escut social enfront de la crisi i fer costat al teixit productiu valencià.

La despesa social arriba en aquests Pressupostos als 15.931 milions, la qual cosa representa el 84,6% de la despesa no financera de la Generalitat, és a dir, 1.532 milions més que l'any passat, de manera que, cada dia, la Generalitat destina 43,6 milions als serveis públics fonamentals (sanitat, educació i protecció social), ha ressaltat.

A més, la inversió productiva aconsegueix els 2.000 milions d'euros, una injecció que permetrà activar l'economia i l'ocupació, i també per a impulsar la transformació del model productiu.

Arxivat a:

Destacats