Ximo Puig: "El PSPV-PSOE aporta al socialisme espanyol una visió federal, descentralitzada, i capaç d'entendre l'Espanya de les Espanyes"

Guardar

XimoPuig 40 congreso psoe
XimoPuig 40 congreso psoe
El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat hui que "el PSPV-PSOE aporta al socialisme espanyol una visió més federal, més descentralitzada i capaç d'entendre l'Espanya de les Espanyes". Així ho ha manifestat el president durant l'acte de debat de les esmenes que els i les socialistes valencians presentaran al 40 Congrés del PSOE, que se celebrarà del 15 al 17 d'octubre a València, alguna cosa que ha considerat "una satisfacció i una responsabilitat" i que, ha afegit, "ve a confirmar el suport del Partit Socialista al qual s'està fent en la Comunitat Valenciana"."Des del socialisme valencià volem participar activament en tots els debats sobre el disseny d'un futur en el qual la Comunitat Valenciana vol estar", ha destacat Ximo Puig, que ha afegit que "no hi ha debat a Espanya en el qual la Comunitat Valenciana no vulga estar". En aquest sentit, ha apostat per orientar els interessos generals dels valencians i les valencianes", i ha subratllat que "formem part d'un projecte comú espanyol i europeu en el qual volem que hi haja una mirada progressista, oberta i tolerant que frene el que tracta d'inocular l'extrema dreta".Així mateix, el secretari general del PSPV-PSOE ha destacat la necessitat "buscar el reforç de l'Estat del benestar també des d'una visió més federal, més descentralitzada", i ha recalcat que "una de les principals aportacions dels i les socialistes valencians és la nostra visió perifèrica de cohesió social". "Tenim la missió fonamental que la justícia social garantisca que ningú es quede al marge en aquest temps de transició ecològica i digital, centrant-nos en el fet que l'ocupació siga l'objectiu central i en què el dret al treball siga una realitat", ha afirmat."Estem en l'inici d'aquesta recuperació emocional", ha destacat el dirigent socialista, que ha considerat que "aquest projecte és un projecte d'esperança optimista, d'alegria compartida": "El missatge pessimista li ho deixem a la dreta". Per això, s'ha referit a la importància dels processos congressuals per a "enfortir una via socialdemòcrata per a la consolidació d'un model de l'Estat de benestar de gran recorregut". "No es poden generar més fractures; tenim grans debats com la salut mental, la soledat, l'envelliment... i tant en el Congrés del PSOE com en el del PSPV-PSOE hem de parlar del que el preocupa la gent", ha afirmat. "La via valenciana és precisament la d'intentar sumar sempre", ha conclòs.

APORTACIONS VALENCIANES Al 40 CONGRÉS DEL PSOE

El coordinador de la Ponència Política del 14 Congrés del PSPV-PSOE, Arcadi España, ha considerat que "no és casualitat que el PSOE haja triat la Comunitat Valenciana per al seu 40 Congrés", i ha afirmat que és "un reconeixement al treball que es fa ací, un treball molt important que s'ha fet des del diàleg i l'ambició". Per part seua, la ponent en matèria d'Igualtat, Ana Domínguez, ha assenyalat "la igualtat de drets, entre territoris i entre homes i dones" com la base del projecte del socialisme valencià.Quant a la secretària de Canvi Climàtic de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV-PSOE, María Diago, ha advertit que la Comunitat Valenciana "és un dels territoris més complexos, diversos i rics de la Unió Europea" i per això ha considerat que "està en el nostre ADN ser sostenible i lluitar per la solidaritat, per ser cooperants i no competents". Finalment, la secretària de Creixement i Ocupació de la CEN, Blanca Marín, ha destacat que en la Comunitat Valenciana s'ha demostrat que "el Partit Socialista és un element útil per a fer compatible el creixement que no deixe a ningú arrere amb la generació d'ocupació".

Arxivat a:

Destacats