Ximo Puig destaca que Pedro Sánchez considera prioritaris la reforma del model de finançament autonòmic i un pacte d'Estat en infraestructures

Guardar

190722_PRE_Foto_1_debate_investidura
190722_PRE_Foto_1_debate_investidura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, s'haja marcat com a prioritària la reforma del model de finançament autonòmic durant el seu discurs en el debat d'investidura i haja proposat a més un pacte d'Estat en matèria d'infraestructures.

El president de la Generalitat, que ha assistit al debat en el Congrés dels Diputats, ha sol·licitat "ja" un Govern que ajude a buscar solució als reptes de la Comunitat Valenciana, entre els quals ha fixat com a prioritari el canvi del model de finançament. A la sessió, que ha tingut lloc a Madrid, ha assistit també el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

El president ha assenyalat en aquest sentit que la reforma del sistema de finançament autonòmic ha de ser "un dels pactes d'Estat fonamentals" per a la pròxima legislatura.

Espanya i la Comunitat Valenciana "necessiten un nou model de finançament", perquè "l'estat de benestar sol es pot garantir si es garanteix el finançament autonòmic", ha assenyalat el president, ja que, ha explicat, "la majoria dels serveis públics, com a sanitat, educació i protecció social, són gestionats per les autonomies", i "qualsevol retallada actua directament contra l'estat del benestar", ha afegit.

Quant a les reivindicacions valencianes, ha destacat que la Comunitat "té un pes important perquè és la quarta en població d'Espanya" i, per tant, ha incidit, "és una comunitat a la qual cal fer-li el cas que es mereix".

"El que demanem és això: tindre el pes a Espanya que ens mereixem els i les valencianes i que fins ara no teníem", ha afirmat.

Estabilitat i polítiques progressistes

"Necessitem estabilitat; necessitem que hi haja polítiques progressistes", ha afirmat també el cap del Consell, que ha manifestat que "no és possible que es pose obstacles al que ha dit la ciutadania".

En aquest sentit, Puig ha subratllat que la composició del Congrés dels Diputats demostra que la ciutadania "vol un Govern progressista, obert i vol que hi haja un Govern ja".

En aquesta línia, ha considerat "assenyada, oberta i no sectària" la proposta de Sánchez, ja que, ha recalcat, "vol cohesionar el país". "Tant de bo els diputats assumisquen el repte que Espanya tinga un Govern" perquè "bloquejar per bloquejar, sense alternatives, és una irresponsabilitat", ha afirmat el cap del Consell, que ha conclòs que "la ciutadania ha votat i el que no se li pot dir és que s'ha equivocat".

Arxivat a:

Destacats