Ximo Puig destaca que les més de dos milions de persones afiliades a Seguretat Social demostren la "capacitat de resiliència" de la Comunitat Valenciana enfront de la crisi

El president subratlla que les estadístiques donades a conéixer pel Ministeri de Treball, amb la millor dada de persones ocupades registrat fins ara, suposen una "gran notícia"

Guardar

Ximo Puig, en la seua visita a Paiporta, al costat de les autoritats locals
Ximo Puig, en la seua visita a Paiporta, al costat de les autoritats locals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dimarts que les més de dos milions de persones afiliades a Seguretat Social que mostren les últimes estadístiques donades a conéixer pel Ministeri de Treball demostren la "capacitat de resiliència" de la Comunitat Valenciana enfront de la crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

El president, que ha fet aquestes declaracions després de visitar el Centre Municipal de Formació Ocupacional de Paiporta, s'ha referit així a les dades del Ministeri de Treball corresponents a l'últim mes de l'any 2021, que reflecteixen que la Comunitat Valenciana comptava amb 2.020.055 persones cotitzant a la Seguretat Social, una xifra que no s'havia aconseguit abans.

Ximo Puig, que prèviament ha visitat l'Ajuntament de la localitat, ha estat acompanyat per l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, així com pel secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i per la directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones.

"Hui és un gran dia, hui assistim a una dada que significa que, per primera vegada en la història de la Comunitat Valenciana, 2.020.000 persones estan treballant, i això és una gran notícia, sense obviar les dificultats que està tenint el mercat de treball", ha assenyalat el cap del Consell.

"Enmig d'una pandèmia, encara d'aquesta dimensió i amb tot l'efecte que ha tingut sobre l'economia, que la societat valenciana siga capaç d'aquesta resiliència en l'ocupació és una gran notícia", ha afegit Puig, qui ha destacat que el treball conjunt que està realitzant Labora, juntament amb els agents socials i en col·laboració amb els ajuntaments, també contribueix al fet que la Comunitat Valenciana estiga "mirant al futur amb esperança".

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, també ha valorat les xifres d'atur registrat del mes de desembre en la Comunitat, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i de les quals s'extrau que 18.242 valencianes i valencians (-4,68%) han deixat d'estar inscrites a Labora.

"Tenim el convenciment que aquesta situació es deu a l'esforç que han fet les empreses per a resistir els efectes de la pandèmia, ha declarat Nomdedéu, però també en les polítiques públiques que realitzem des de Labora". D'aquesta manera, ha recordat programes posats en marxa per la Generalitat com Avalem Joves, Avalem Dones o la nova oferta formativa d'ocupació.

A més, el responsable de Labora ha confiat que en aquest 2022 l'ocupació es recupere d'una manera definitiva. "Tots els indicis apunten en aquesta direcció, i des de la Generalitat espentarem perquè siga possible", ha indicat.

Atur registrat

La millora de l'atur registrat ha sigut generalitzada a València, Castelló i Alacant, en tots els sectors econòmics i en tots els grups d'edat, i destaquen les persones joves menors de 25 anys (-15,43%) i les persones sense ocupació anterior (-14,59%).

D'altra banda, durant la visita al Centre Municipal de Formació Ocupacional de Paiporta, el president ha ressaltat el treball conjunt de Labora i l'Ajuntament de Paiporta en favor de la creació d'ocupació.

En aquest sentit, Labora ha concedit a programes d'ocupació desenvolupats per aquest municipi en 2021 ajudes per un import superior als tres milions d'euros, que han beneficiat a 293 persones. I des de 2015 han sigut més de 12 milions d'euros en ajudes els aportats per Labora a iniciatives de promoció de l'ocupació, que han beneficiat a 3.565 persones.

En el cas de la comarca de l'Horta Sud, Labora va concedir en 2021 ajudes per import de 48,5 milions d'euros, amb 5.538 persones beneficiàries, la qual cosa fa que des de 2015 s'hagen aportat subvencions per un import global que supera els 178 milions d'euros, amb 54.463 persones beneficiades.

Destacats