Ximo Puig destaca que ja s'han tramitat 5.200 ajudes per un import de 7,7 milions d'euros per a persones damnificades per la DANA

Guardar

191004_PRE_Foto_VisitaSSMM_Orihuela
191004_PRE_Foto_VisitaSSMM_Orihuela

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat que ja s'han tramitat 5.179 sol·licituds d'ajudes, per un import global de 7,7 milions d'euros, per a pal·liar els danys en béns de primera necessitat de persones damnificades per la recent Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), en la seua major part de la Vega Baixa.

Així ho ha explicat el responsable del Consell a Orihuela, on ha acompanyat a Les seues Majestats els Reis en la seua visita a la capital de la Vega Baixa amb motiu de les inundacions patides en la zona durant el setembre passat. En concret, 1.901 d'aquests expedients, tramitats en el marc del primer decret d'ajudes aprovat pel Consell, s'han registrat en la localitat d'Orihuela.

Puig ha explicat que "ningú es quedarà al marge" del suport del Consell, i ha defensat que, més enllà d'actuacions conjunturals, s'ha de partir d'un "plantejament global" que permeta "la prevenció de noves avingudes i la reordenació tant del territori com també de la pròpia estructura econòmica d'una comarca fonamental per a la Comunitat Valenciana".

Així mateix, Puig ha afirmat que s'estan prenent i es continuaran prenent mesures a curt termini "fonamentals", com a plans d'ocupació per a una comarca que, com ha explicat, ha sigut afectada durament en la seua economia agrícola.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president ha agraït als Reis la seua visita i el "contacte permanent" durant el temporal. "En tot moment La seua Majestat va estar al corrent del qual estava passant i ens va donar sempre el seu suport incondicional", ha manifestat.

Durant la visita, han realitzat un recorregut per les zones més afectades del nucli urbà i de la pedania de Molins, i s'han acostat fins a la seu del Prop en el municipi, oficina des de la qual s'estan centralitzant les ajudes a les persones afectades.

Per a això, ha assenyalat el president, la Generalitat i les diferents administracions estatals i locals s'estan coordinant, amb l'objectiu de "restablir la normalitat" a la Vega Baixa ràpidament.

Ajudes a l'habitatge

A més, ha explicat que el Consell ha aprovat aquest divendres el tercer decret per a ajudar a les persones afectades, en aquest cas d'ajudes a l'habitatge per als qui l'hagen perduda.

El president i Les seues Majestats Felipe i Letizia han mantingut una reunió a l'Ajuntament de la localitat amb els alcaldes de 27 municipis de la Vega Baixa i una altra trobada amb les autoritats polítiques i representants dels operatius militars i dels cossos de seguretat i emergències que van actuar en les labors contra el temporal.

En aquesta reunió, en la qual s'han tractat les labors d'emergència i postmergència i la resposta de les institucions a curt i llarg termini, també han participat el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

Així mateix, han estat presents l'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Arxivat a:

Destacats