Ximo Puig destaca la contribució del cinema en la projecció turística de la Comunitat Valenciana

Assegura que el cinema és el "patrimoni nacional" del turisme valencià

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la contribució "imprescindible" del cinema en la projecció turística de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que "vincular el cinema i el turisme ajuda al posicionament d'un país".

Així l'ha manifestat durant l'acte de presentació de la guia turística 'Berlanga a la vista' i de la 36 edició de la gala dels Premis Goya que se celebrarà a València sobre la qual ha assegurat "permetrà mostrar el potencial de la Comunitat Valenciana com a destí cultural".

Referent a això, en referència a la pel·lícula berlanguiana, el president ha destacat que el cinema és el "patrimoni nacional" del turisme valencià.

La celebració del lliurament dels premis del cinema espanyol tindrà lloc en el Palau de les Arts el pròxim 12 de febrer, i culminarà la celebració de l'Any Berlanga, durant el qual la Generalitat ha commemorat el centenari del naixement del cineasta Luis García-Berlanga.

El cap del Consell ha assenyalat que, amb la celebració dels Goya, "València es convertirà en un gran plató" i a més es retrà homenatge al cineasta valencià que tindrà "un paper protagonista en la gala".

Durant la seua intervenció també ha assegurat que el cinema i la televisió "poden transformar la història d'un lloc", al·ludint a la "força turística" d'algunes pel·lícules que van convertir els seus escenaris en destinacions turístiques de referència.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que malgrat la complexitat de realitzar una pel·lícula "capaç de plasmar tota l'ànima de la Comunitat Valenciana", el cineasta valencià "va aconseguir aproximar-se molt", donada la seua vinculació amb la Comunitat, el seu sentit de la sàtira, i la seua "pensat i fet berlanguiano".

36 edició dels Premis Goya

Durant la presentació de la 36 gala dels Premis Goya s'ha visualitzat l'anunci promocional protagonitzat per José Sacristán, en el qual l'actor recorre diversos espais emblemàtics de la ciutat de València com l'Ajuntament, la plaça de la Verge o el Palau de les Arts.

Està previst que la cerimònia, que tindrà lloc en el Palau de les Arts, siga conduïda per diverses figures representatives dels diferents tipus de cinema espanyol, a més de comptar amb la participació de directors i intèrprets valencians.

En la present edició el cineasta valencià Luis García Berlanga tindrà especial protagonisme, ja que la gala coincideix amb el tancament de l''Any Berlanga' en el qual l'Acadèmia de Cinema també ha commemorat el centenari del qual és president d'honor de la institució.

La Generalitat ha col·laborat tant en el pagament del cànon establit per l'Acadèmia per a la celebració d'aquesta gala a València com en l'organització de diferents esdeveniments promocionals que han posat el focus a la ciutat i en la seua projecció a través del cinema.

Guia 'Berlanga a la vista'

La guia 'Berlanga a la vista' ha sigut editada per Turisme Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració de l'Any Berlanga que commemora el centenari del naixement del director valencià.

L'objectiu d'aquesta guia turística, editada tant en valencià com en castellà, consisteix a possibilitar que la persona interessada en la figura de Berlanga puga realitzar una ruta per ciutats de la Comunitat Valenciana que van ser principals localitzacions de les seues pel·lícules, com Xixona, València, Benicàssim o Peníscola.

Al seu torn es complementa amb una aproximació a tots aquells elements que destaquen el caràcter mediterrani de l'obra del cineasta valencià i que formen part de la promoció turística de la Comunitat Valenciana: la gastronomia, la presència de les bandes de música, la pirotècnica, la mar o l'alegria i la bullícia de la vida al carrer.

D'altra banda, el manual també constitueix una eina de promoció per a aquelles empreses de turisme cultural que incorporen la figura de Berlanga a la seua cartera d'actuacions, atés que contempla les visites culturals relacionades amb la petjada de Berlanga en els diferents municipis.

Destacats