Ximo Puig destaca l'aposta de Labora per oferir un servei d'accés a l'ocupació personalitzada i en igualtat de condicions

Guardar

Ximo Puig en un autobús de Labora
Ximo Puig en un autobús de Labora

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat l'aposta de Labora per oferir un servei personalitzat i en igualtat de condicions per a facilitar l'accés a l'ocupació en tot el territori de la Comunitat Valenciana, a través de les seues noves oficines itinerants.

Així ho ha manifestat durant la seua visita a un dels dos autobusos que constitueixen el nou servei Espai LABORA Mòbils, en la qual també han participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Segons ha explicat el president, es tracta d'un "canvi de paradigma" del servei públic d'ocupació, que arribarà a qualsevol part del territori amb la finalitat de "servir d'intermediari entre les empreses i els treballadors perquè els aturats tinguen l'oportunitat de treballar".

Així mateix, Ximo Puig ha qualificat els nous punts mòbils de "servei dinàmic" que arribarà on no existisca oficina Labora per a "personalitzar l'atenció", la qual cosa ha posat en valor enfront de l'antic sistema del qual ha assegurat que era "excessivament burocratitzat".

Els punts mòbils recorreran 212 municipis i 11 campus universitaris, adherits al conveni subscrit entre Labora i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a informar i assessorar persones desocupades. D'aquesta manera garantiran l'accés en igualtat de condicions a les persones desocupades en municipis amb menys població, trencant barreres territorials i tecnològiques.

En concret, començaran el seu recorregut el pròxim 7 de gener i finalitzaran el 20 d'agost. Durant aquest període un dels autobusos recorrerà les poblacions del nord de la província de València i la província de Castelló i l'altre, els municipis del sud de la província de València i la província d'Alacant.

L'horari de funcionament d'aquests espais serà de 10 a 18 hores de manera ininterrompuda i de dilluns a dissabte. Mitjançant sessions grupals i individuals s'oferirà informació i es duran a terme activitats, a més d'explicar l'ús de l'aplicació informàtica de LABORA, l'app i les possibilitats que aquestes eines ofereixen, incidint especialment en el servei d'Orientació

Els Espais Labora remetran un SMS a les persones inscrites en els seus centres i que siguen residents en aquelles poblacions que vagen a visitar, informant-los de la seua arribada perquè puguen acostar-se a conéixer a aquesta iniciativa.

Destacats