Ximo Puig destaca el valor afegit del disseny per a "guanyar productivitat" i competir en nous sectors emergents

El president de la Generalitat ha participat en la presentació del programa oficial de 'València, Capital Mundial del Disseny 2022'

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en el acto de presentación de la València Capital Mundial del Diseño 2022
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en el acto de presentación de la València Capital Mundial del Diseño 2022

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el "paper crucial" del disseny en la recuperació econòmica i social, ja que aporta un valor afegit que permet "guanyar productivitat" en sectors tradicionals, així com "competir en nous sectors emergents".

Així ho ha manifestat durant la seua participació en l'acte de presentació del programa oficial de 'València, Capital Mundial del Disseny 2022', al qual també ha assistit el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

En el transcurs de l'acte, el president ha assegurat que el disseny s'ha convertit en "part fonamental de la innovació" el que constitueix la "via per a crear més ocupació i riquesa", i ha recordat la contribució de la innovació a impulsar la transformació del teixit productiu en situacions de crisis.

En aquest sentit, el cap del Consell ha animat a sectors tradicionals de la indústria valenciana, com el moble, el taulell o el tèxtil, a incorporar "el valor afegit del disseny i la innovació" a la seua estratègia.

Així mateix, ha qualificat a dissenyadors gràfics, urbanistes, programadors, enginyers, artistes i creadors com a "peça imprescindible" per a l'economia valenciana i per a crear la imatge que projecta la Comunitat Valenciana, i ha assegurat que constitueixen un "aparador del talent i la gran creativitat valenciana".

Finalment, Puig ha fet una crida a aprofitar la capitalitat valenciana del disseny "pel bé de tota la societat", ja que s'ha mostrat convençut que reportarà "més treball, millor reputació i major projecció global".

Cal destacar que en la Comunitat Valenciana les indústries vinculades al disseny generen el 13% del PIB, així com el 12% de l'ocupació, i en concret existeixen 215.000 professionals pretendents a sectors intensius en disseny.

Destacats