Ximo Puig destaca que la Comunitat Valenciana lidera la gestió dels fons europeus i ja s'han concedit 22.600 ajudes a empreses valencianes

Puig assenyala que el 25 % del total dels fons licitats a Espanya es concentren a la Comunitat Valenciana, i que la quantia mitjana de les ajudes aconsegueix els 20.000 euros

Guardar

Ximo Puig, president de la Generalitat, en l'acte de celebració del Dia de l'Empresa de la Comunitat Valenciana
Ximo Puig, president de la Generalitat, en l'acte de celebració del Dia de l'Empresa de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Comunitat Valenciana lidera la gestió dels fons europeus a Espanya i ja s'han concedit 22.600 ajudes a empreses valencianes.

Així ho ha manifestat durant l'acte de celebració del Dia de l'Empresa de la Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc a Castelló de la Plana, i al que també ha assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi Espanya; el conseller d'Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha destacat que el 25 % dels fons licitats per les comunitats autònomes es concentra a la Comunitat Valenciana, i que la quantia mitjana de les ajudes assignades a les empreses és de 20.000 euros.

El president ha explicat que el Dia de l'Empresa tracta de valorar les 375.000 empreses i els 360.000 autònoms existents a la Comunitat Valenciana, que ha qualificat de "gran motor en l'ombra" que atrau inversions estrangeres i que ha propiciat l'actual rècord d'ocupació. En aquest sentit, ha assegurat que en els últims huit anys s'han creat 400.000 llocs de treball, és a dir 143 diaris.

Puig ha assegurat que l'empresa ha sigut "catalitzadora de modernitat, europeisme, llibertat, progrés i prosperitat per a les famílies", i ha destacat la seua contribució a haver aconseguit l'actual rècord d'ocupació, d'exportacions i d'inversió estrangera.

A més, ha destacat la gestió realitzada per la Generalitat per a fomentar el diàleg social, la col·laboració publicoprivada i per a reconéixer i agrair la labor d'empresaris i empresàries, així com de la Confederació Empresarial Valenciana, als qui els ha brindat el "màxim suport públic".

D'altra banda, el cap del Consell també ha justificat l'elecció de Castelló com a lloc de celebració d'aquest dia per "cohesió territorial" i perquè, segons ha indicat, és la província amb el PIB industrial més elevat d'Espanya.

En el transcurs de l'acte, també ha fet referència a les actuals dificultats que suposen els costos energètics per al teixit empresarial, especialment per al sector ceràmic, i ha reiterat la necessitat que el Govern d'Espanya agilite les ajudes estatals a les empreses de rajoles.

Finalment, ha assenyalat que "després de les millors notícies recents apareix sempre una empresa", i ha detallat com a exemple "les 5.000 ocupacions que crearà BP, els 30.000 treballs de la Volkswagen, les 25.000 que protegirà Ford, els centenars d'ocupacions de les tecnològiques radicades a la Comunitat Valenciana, així com el dinamisme del sector turístic i el creixement del sector agroalimentari".

Dia de l'Empresa

El passat 28 de febrer va ser publicat en el DOGV el Decret del president de la Generalitat, pel qual es declarava el 3 de març com a Dia de l'Empresa de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'enaltir la funció social de l'empresa i visibilitzar la seua importància per a impulsar el desenvolupament econòmic i social.

La declaració recull el reconeixement del paper clau de l'empresa en l'evolució històrica de la Comunitat Valenciana, valora els esforços extraordinaris de l'empresa valenciana per a superar les recents contraccions econòmiques i destaca l'esforç del sector productiu valencià davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19, la invasió d'Ucraïna i l'actual crisi de preus i matèries primeres.

D'altra banda, el document reivindica l'aportació decisiva de les 374.917 empreses registrades a la Comunitat Valenciana al desenvolupament econòmic, laboral i social de la societat valenciana, que es tradueix en 2,2 milions de persones empleades.

També destaca la contribució dels 360.620 autònoms i el pes de l'empresa familiar, que suposa més del 91,1 % del teixit productiu valencià, el 77 % del PIB i el 85 % de l'ocupació. A més, subratlla que les startups sorgides en el territori valencià són causa, conseqüència i símbol d'una economia dinàmica.

De la mateixa manera, la declaració posa de manifest l'aportació del sector a l'activitat econòmica i a la producció de béns i serveis, així com a la contribució fiscal. "Tot això, conforma el motor que permet el funcionament de l'estat del benestar i d'uns serveis públics de qualitat, que serien irrealitzables sense l'activitat empresarial", assenyala el document.

Finalment, la declaració al·ludeix a la necessitat d'enfortir l'aliança de l'Administració amb el teixit empresarial valencià des del diàleg social i amb la voluntat compartida d'avançar en causes comunes com la sostenibilitat, la lluita contra totes les desigualtats, la millora de les condicions de treball i una major agilitat administrativa que afavorisca el dinamisme empresarial i la prosperitat de la societat valenciana.

Destacats