Ximo Puig destaca la capacitat per a generar confiança de la Comunitat Valenciana

El president ha participat en la tercera edició del fòrum 'Wake Up, Spain!', que se celebra aquesta setmana a Madrid amb el títol 'Impulsar el canvi en moments d'incertesa'

Guardar

Ximo Puig a la III edició del fòrum "Wake UP, Spain!"
Ximo Puig a la III edició del fòrum "Wake UP, Spain!"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la capacitat de la Comunitat Valenciana de generar confiança gràcies a l'estabilitat política, les infraestructures, l'ecosistema innovador creat al voltant de les universitats i el teixit productiu, així com la "solvència" i "serietat" mostrada pel Consell, factors tots ells que han sigut, en la seua opinió, determinants per a atraure inversions com les de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt.

Així l'ha indicat durant la seua participació a Madrid en la tercera edició del fòrum 'Wake Up, Spain!' 'Impulsar el canvi en moments d'incertesa', un simposi organitzat per l'Espanyol, Invertia i D+I (Disruptores i Innovadors).

Puig ha assenyalat que el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del vehicle elèctric de SEAT i Volkswagen, que, com ha recordat, contempla 10.000 milions d'euros per a Espanya, és un "fet industrial fonamental" i constitueix "una enorme operació per a la nova dimensió de l'automòbil a Espanya, segon productor d'automòbils d'Europa i un sector que representa a més el 10% del PIB".

El president ha recordat a més la implicació de la Generalitat en l'arribada de les inversions de Volkswagen a Parc Sagunt. "El que vam fer és alçar la mà i dir que estàvem allí; no estàvem com a territori en l'equació de la decisió de Volkswagen per a instal·lar la gigafactoria a Espanya; ací es demostra que les comunitats autònomes tenen una enorme importància en la revitalització industrial i en l'activitat econòmica", ha dit.

El cap del Consell ha assenyalat també que els preparatius per a la instal·lació i la planta de cel·les de bateries elèctriques avancen "de manera extraordinàriament positiva", amb "el treball d'explanació dels terrenys pràcticament finalitzat" i l'adjudicació de la urbanització ja realitzada.

Puig ha insistit, d'altra banda, en què la Comunitat Valenciana està aprofitant l'"enorme oportunitat" de convertir-se en "pol de la mobilitat sostenible en el sud d'Europa", alguna cosa que es veu reforçat també per decisions empresarials com l'aposta de Ford per produir el vehicle elèctric a Almussafes.

A més, ha subratllat que les actuacions engegades pel Consell per a reforçar la innovació han donat resultat, ja que ha col·locat al territori valencià per sobre de la mitjana estatal i ha doblegat els indicadors de comunitats que, fins ara, havien mostrat gran capacitat de tracció.

Per al president, el potent clúster del sector de la mobilitat aconseguit a la Comunitat Valenciana "configura un escenari molt positiu per a aconseguir noves inversions i enfortir el teixit empresarial, que és l'alternativa perquè Europa tinga política industrial".

Destacats