Ximo Puig destaca els avanços "decisius" per a reforçar la xarxa ferroviària amb el nou canal d'accés a València, l'accés sud a PortCastelló i l'accés a l'Aeroport Alacant-Elx

El cap del Consell valora la decisió de crear una comissió de seguiment d'inversions de l'Estat i destaca que existeix "voluntat política d'acabar amb les velles ferides" en matèria d'infraestructures

Guardar

Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, i Raquel Sánchez, Ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana
Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, i Raquel Sánchez, Ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat els "anuncis decisius" realitzats aquest dijous per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per a avançar en l'inici de les obres de la xarxa ferroviària per al nou canal d'accés a València, dotades amb quasi 500 milions d'euros, l'accés sud a PortCastelló, que representen 123 milions d'euros, i la connexió de l'Aeroport Miguel Hernández Alacant-Elx amb Alacant, per import de 80 milions d'euros.

Així ho ha indicat en la compareixença posterior a la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb la ministra i que, tal com ha destacat, ha permés realitzar una revisió mèdica dels projectes d'infraestructures previstos per a la Comunitat Valenciana, així com constatar que "hi ha voluntat política d'acabar amb les velles ferides" que té el territori valencià en matèria d'infraestructures.

El responsable del Consell ha valorat en aquest sentit la creació d'una comissió de seguiment d'inversions de l'Estat a la Comunitat Valenciana, acordada amb el president del Govern i que, de manera trimestral, analitzarà els nivells d'execució dels projectes estatals i impulsarà el seu compliment.

El president ha considerat "molt profitós" el resultat de la reunió d'aquest dijous, així com les "bones notícies" traslladades per a portar avant aquestes "obres cabdals" per a la Comunitat Valenciana. Així mateix, també s'ha referit a l'acceleració del ritme d'execució de les inversions d'aquest trimestre.

D'altra banda, el responsable del Consell ha destacat la col·laboració entre el Govern valencià i l'Executiu central per a portar avant iniciatives de millora de la mobilitat, i ha avançat que la targeta SUMMA, que permet viatjar amb el mateix bitllet en Metrovalencia, l'EMT, MetroBus i les Rodalies de Renfe, s'ampliarà al conjunt de les Rodalies a la tardor.

Licitacions

La ministra de Transports ha anunciat, per la seua banda, en la roda de premsa que l'ens Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) licitarà a la fi de juliol el nou canal ferroviari d'accés a València. Raquel Sánchez ha precisat en aquest sentit que s'acaba d'aprovar el projecte de construcció, la qual cosa permetrà avançar en la signatura del conveni amb la Generalitat i l'Ajuntament.

A més, ha precisat que Adif i Adif-Alta Velocitat han licitat aquesta setmana les obres de la plataforma del nou accés ferroviari sud al port de Castelló per 123 milions d'euros i la restauració de les façanes i cobertes de l'estació de València Nord, per 20 milions.

Així mateix, ha avançat que està previst licitar enguany la redacció del projecte de la fase 1 de l'accés a l'aeroport d'Alacant-Elx.

La titular ministerial de Transportes ha subratllat l'aposta del Govern pel Corredor Mediterrani, i referent a això ha indicat que un de cada quatre euros pressupostats en aquesta infraestructura s'inverteixen a la Comunitat Valenciana.

Com a exemple, ha al·ludit a les obres en el tram La Encina-Xátiva-València, que reduiran el temps de viatge entre València i Alacant a una hora, les actuacions per a l'adaptació a l'ample internacional en el tram València-Castelló, el canvi d'ample de Castelló-Vinaròs o l'adaptació a ample mixt entre València- Almussafes. També s'ha referit al desenvolupament de terminals intermodals i logístiques i als estudis informatius de la Xarxa Arterial Ferroviària de València del túnel passant i de la doble plataforma, que ja han sigut aprovats provisionalment, i de la prolongació sud del túnel de Serradora de València.

Arxivat a:

Destacats