Ximo Puig destaca l'aposta del Consell per l'FP amb 8 milions d'euros en beques i la creació de 7.800 noves places per al pròxim curs

Recorda que, durant les dues últimes legislatures, el Consell ha augmentat un 30 % l'oferta de cicles formatius i un 50 % el nombre de docents

Guardar

Ximo Puig a l'II Congrés Nacional de Formació Professional
Ximo Puig a l'II Congrés Nacional de Formació Professional

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'aposta del Consell per la Formació Professional amb 8 milions d'euros en beques i la creació de 7.800 noves places per al pròxim curs.

El responsable del Consell ha assenyalat que la prioritat del Govern valencià que és que cap persona que vulga estudiar FP es quede sense plaça i que cap lloc de treball que requerisca aquests ensenyaments es quede sense cobrir.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant l'acte de clausura de l'II Congrés Nacional de Formació Professional, que ha reunit a València, amb el lema 'De l'itinerari formatiu a la carrera professional', a representants de les administracions educatives i laborals, organitzacions empresarials, agents socials, professorat i alumnat, amb l'objectiu de compartir diferents experiències de bones pràctiques, conéixer la situació i plantejar les bases cap a un sistema integrat de formació i orientació professional.

Ximo Puig s'ha marcat com a objectiu aconseguir 150.000 estudiants d'aquests ensenyaments en 2030. Per a això, ha assenyalat que es reforçaran aspectes clau com la creació de noves places i centres formatius, a més d'impulsar la política de beques i l'FP Dual.

A més, ha explicat que, en els últims vuit anys, l'alumnat que estudia FP a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 37%, la qual cosa suposa que en actualitat 119.000 estudiants estiguen matriculats en aquests ensenyaments en les aules valencianes, una dada que confirma els impulsos de la Generalitat a la formació tècnica.

També ha recordat que, durant les dues últimes legislatures, el Consell ha augmentat un 30% l'oferta de cicles formatius i un 50%, el nombre de places de professorat.

Ximo Puig ha indicat que la Comunitat Valenciana ha d'estar preparada per a aconseguir les necessitats d'ocupació tècnica que es generaran fins a 2030 i que, segons un informe de CaixaBank, aconseguiran els 211.000 llocs de treball, la qual cosa suposa unes 25.000 ocupacions de Formació Professional anuals.

El cap del Consell també ha defensat la col·laboració publicoprivada a través de l'FP Dual, ja que, com ha indicat, constitueix la "palanca decisiva" per a la reindustrialització.

Destacats