Ximo Puig defensa la unitat entorn de l'educació "sense exclusions" perquè a les aules radica "l'avenir dels joves i el nostre futur"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la unitat entorn de l'educació, "sense exclusions", perquè a les aules es troba "l'avenir dels joves i el nostre futur".

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions en l'acte d'inauguració del 49 Congrés de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament, que s'ha celebrat aquest divendres a Alacant, sota el lema "Educar amb propòsit".

Durant la seua intervenció, el president ha destacat el suport de la Generalitat a l'educació privada i concertada perquè és l'"única manera de garantir l'educació en llibertat i perquè és un model d'èxit que es va iniciar fa 40 anys".

Així, ha explicat que els Pressupostos de 2023 destinen 786 milions d'euros a l'educació privada i concertada, un 3% més que l'any passat i un 20% més que en 2015, "perquè l'educació és una enorme prioritat per a la Generalitat".

Ximo Puig a més ha destacat que l'esforç del Consell també s'ha plasmat en acords aconseguits amb aquest sector, com el de la jubilació parcial del personal docent, el permís de lactància dels dos progenitors, l'acord per a les ajudes en pandèmia o extensió de l'orientació educativa a infantil i primària, "una reivindicació històrica que s'ha aconseguit el mes de juliol".

En aquest sentit, ha apostat "el diàleg" per a aconseguir "més acords" i ha subratllat la necessitat d'avançar en l'objectiu fonamental de la universalització de l'educació des dels 0 anys, un aspecte en el qual Generalitat està fent un gran esforç i que ha permés que aquest curs "14.000 xiquets de 2 a 3 anys vagen gratis a escoles infantils privades".

D'altra banda, el president s'ha referit a la importància de la Formació Professional per a mantenir i continuar amb la creació d'ocupació entre els joves i ajustar la demanda a l'oferta.

A més, ha advocat pel progrés formatiu i ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ha reduït a la meitat l'abandó escolar en els últims huit anys, en els quals la taxa ha passat del 24% al 12%.

El cap del Consell també ha recordat que en 1977 va nàixer la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament, en un moment en el qual la premsa destacava en les seues portades les paraules "Constitució i Educació" que, en opinió del president, representen "valors" vigents i des dels quals "hui mirem a demà".

Finalment, Ximo Puig ha remarcat que l'educació és "una eina de concòrdia, pau i prosperitat per a tots els pobles" i ha de tindre nous propòsits entre els quals ha destacat la formació del pensament crític, la defensa de les desigualtats i el rebuig al fanatisme i l'assetjament escolar a les aules, que és on es juga la cohesió social.

Arxivat a:

Destacats