Ximo Puig avançarà més detalls del bo consum en supermercats "aquesta setmana"

El president de la Generalitat porta preparant des del 9 de març un acord amb els principals supermercats

Guardar

Una dona compra uns productes en un supermercat
Una dona compra uns productes en un supermercat

Cada vegada queda menys per saber com serà el bo consum per a supermercats en la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat en declaracions recents en la jornada de hui que "al llarg d'aquesta setmana" donarà més detalls sobre aquesta iniciativa que pretén alleujar a les famílies vulnerables en un context econòmic marcat per la inflació i la pujada considerable del preu de la cistella de la compra.

En aquests moments, la Generalitat Valenciana ultima amb les associacions i les empreses de distribució un bo consum sota una fórmula que no siga ni "universalitzada" ni "estigmatitzant". Les dades de l'IPC avalen que el cost de fer la compra s'ha incrementat en un 17% en l'últim any.

Al principi, tot apunta al fet que participaran les principals cadenes que formen part de l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (Asucova), que agrupa a Mercadona, Consum, Mas i mas o Dialprix, que sumen més de mil establiments en territori valencià.

Hi ha diverses opcions per a implementar el bo d'ajuda, i la presidència està buscant la forma més senzilla i directa. En la Comunitat Valenciana ja hi ha experiència en la gestió d'ajudes d'aquest tipus, com en els primers mesos de la pandèmia, on es van incrementar les ajudes a través dels serveis socials municipals. Es van establir prestacions econòmiques individualitzades d'emergència, a les quals es van destinar 11 milions d'euros, i els beneficiaris podien triar on gastar els diners. També es podria col·laborar amb el tercer sector, transferint l'ajuda a entitats socials que coneixen bé les famílies en situació de vulnerabilitat.

Una altra opció és imitar el model del bo del comerç local, que l'Ajuntament de València ha utilitzat en diverses ocasions. En aquest cas, es va finançar el 50% de les compres en establiments associats en col·laboració amb entitats bancàries. El beneficiari pagava la meitat de l'import i el consistori carregava l'altra meitat en una targeta que es recollia en el banc. Tanmateix, això requeriria la col·laboració de les entitats bancàries, alguna cosa que encara no s'ha confirmat.

Arxivat a:

Destacats