Ximo Puig avança que en els pròxims anys la Generalitat destinarà més de 2.000 milions d'euros a obra pública per a la construcció de centres educatius, sanitaris i socials

El president de la Generalitat ha visitat la nova seu i centre de formació de la Fundació Laboral de la Construcció Comunitat Valenciana

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat que en els pròxims anys la Generalitat destinarà més de 2.000 milions d'euros a obra pública per a la construcció i reforma de centres sanitaris, educatius i socials. Així ho ha assegurat durant la seua visita a la nova seu i centre de formació de la Fundació Laboral de la Construcció de Comunitat Valenciana a Bétera que ha qualificat de "centre de referència" per a la formació en l'àmbit de la construcció en la Comunitat Valenciana.

En el transcurs de l'acte, en el qual també ha participat el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, el cap del Consell ha explicat que aquestes actuacions podran realitzar-se gràcies als recursos econòmics procedents de fons europeus i permetran generar ocupació, per la qual cosa ha reiterat la necessitat d'adaptar els perfils formatius a les necessitats del mercat laboral.

Així mateix, ha recordat que dels més de mil milions de fons europeus ja rebuts en la Comunitat Valenciana, 440 milions estan lligats a l'edificació perquè destinaran a la rehabilitació i construcció de centres públics i privats, així com a la millora de l'eficiència energètica.

El cap del Consell ha assegurat que per a millorar la productivitat i la competitivitat s'ha d'apostar per la formació i la innovació, i ha destacat que en concret el factor humà és fonamental en el sector de la construcció.

En aquest sentit ha reiterat la necessitat de connectar els perfils formatius amb les necessitats del mercat, des del diàleg social i la col·laboració publicoprivada, i ha assegurat que la formació constitueix la clau per a acabar amb els estigmes que han acompanyat en els últims anys a aquest sector.

Finalment, ha qualificat el sector de la construcció com "el gran dinamitzador de l'economia", assegurant que es troba "sotmés a un procés d'innovació permanent", i li ha emplaçat a "ajudar a millorar la qualitat del treball i els salaris per a donar la resposta que necessita una societat avançada com la nostra".

Nou centre de formació

Les noves instal·lacions de la Fundació Laboral inaugurades aquest dimarts destaquen per les seues condicions d'accessibilitat i sostenibilitat i compten amb una superfície construïda de 4.400 metres en una sola planta, on se situen huit aules-taller, cinc aules, vestuaris, àrea d'oficines, sala d'actes, sala de reunions, sala polivalent i sala de professors.

Es preveu que anualment reben formació en aquest centre més de 2.000 persones que podran millorar la seua qualificació en les matèries més demandades pel mercat laboral, en seguretat i salut laboral, així com en innovació, sostenibilitat i noves tecnologies en el sector.

Destacats