Ximo Puig aposta per "un gran acord" per a reformar el sistema de finançament

Guardar

Ximo Puig Reunion Senadores y Diputados
Ximo Puig Reunion Senadores y Diputados

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que la reforma del sistema de finançament "és una qüestió que ha d'estar per damunt de governs i partidismes" i ha proposat "un gran acord entre comunitats autònomes i forces polítiques" per a abordar-lo. Així s'ha manifestat el president prèviament a la reunió que ha mantingut amb els diputats i senadors del socialisme valencià a Madrid als qui ha traslladat la necessitat de maximitzar la coordinació i de continuar posant per damunt de tot els interessos de la ciutadania.

En aquest sentit, Ximo Puig ha recordat que "el comportament del govern de Pedro Sánchez no té res a veure amb els de governs del Partit Popular com el de Mariano Rajoy" i ha destacat que "per primera vegada la Comunitat Valenciana rebrà el 10% de les inversions recollides en els Pressuposts Generals de l'Estat". "Aquest Govern té en compte a la societat valenciana", ha assenyalat.

Respecte a la reforma del sistema de finançament, el secretari general dels socialistes valencians ha apostat per "un gran acord entre comunitats autònomes" amb l'objectiu d'"aconseguir un finançament just per a tots". Així mateix, ha lamentat que l'oposició del Partit Popular es base en "la brega i la confrontació" i els ha instat a tindre "una posició proactiva" per a abordar aquest problema.

"Necessitem un gran acord per a superar la situació, el positiu és sumar sinergies tal com ho hem fet des de l'inici de la pandèmia. Eixe és el camí correcte: apostar per la unitat per damunt del partidisme" ha subratllat. A més, ha recordat que "la pandèmia fa més important que mai assegurar un correcte repartiment dels recursos".

Finalment, el president ha agraït als diputats i senadors el treball realitzat en aquests mesos al mateix temps que els ha instat a ser "la veu de l'agenda valenciana a Madrid".

Destacats