Ximo Puig anuncia la convocatòria de la Comissió Bilateral Govern-Generalitat per a definir el pla d'inversions en l'Albufera

Assenyala que els fons europeus contribuiran a millorar la reindustrialització, la innovació i l'eficiència pública

Guardar

Ruta de La Devesa de l'Albufera en València
Ruta de La Devesa de l'Albufera en València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la convocatòria aquesta mateixa setmana de la Comissió Bilateral Govern-Generalitat per a definir el Pla d'Inversions que permeta donar una solució integral a l'Albufera.

Així ho ha assegurat durant la seua intervenció en el debat 'El futur de la Comunitat Valenciana' organitzat pel Fòrum Som Futur de les Províncies, en el qual ha explicat els principals reptes de futur als quals s'enfronta la Comunitat Valenciana.

Respecte de l'aposta per la sostenibilitat ambiental, el president ha destacat el Pacte Verd per a garantir el futur de l'Albufera com una de les principals apostes del Consell, per la qual cosa ha considerat necessari convocar la comissió bilateral que establirà les línies estratègiques en matèria d'inversió en aquesta zona de gran valor ambiental.

En aquest sentit, ha destacat que l'emergència climàtica és global "però tenim una exigència local" i l'Albufera "és una prioritat", del mateix que ha qualificat de prioritat "garantir que l'aigua siga per sempre un instrument de progrés i un actiu mediambiental".

Millora de l'ocupació

En el transcurs de l'acte, el cap del Consell s'ha referit a la millora de la qualitat del treball, la reforma del sistema de salut, la reindustrialització i innovació, un finançament just i potenciar la justícia social com a objectiu prioritari per a la qual ha considerat com una "dècada d'oportunitats" gràcies a l'arribada dels fons europeus, i ha reivindicat "respecte" per a aconseguir "enteniment, igualtat i progrés".

Ximo Puig ha assegurat que l'ocupació, la millora de la productivitat empresarial, així com de les rendes de les persones treballadores constitueixen una prioritat, i que després dels avanços obtinguts com l'augment del salari mínim i amb la reforma laboral en embrió, l'objectiu és "avançar en qualitat del treball i consolidar aquesta progressió històrica".

Així mateix, ha valorat que la Comunitat Valenciana haja començat 2022 amb 2.020.000 persones ocupades, la qual cosa suposa un rècord històric de treballadors, malgrat la pandèmia.

Reforma del sistema de salut

D'altra banda, ha destacat la necessitat d'abordar una "gran reforma del sistema de salut valencià" amb especial incidència en atenció primària, salut pública i salut mental, assegurant que és necessària una "actualització, vigorització i millora de l'eficàcia del model", especialment després de la constatació del "valor extraordinari" del Sistema Públic de Salut durant la pandèmia, ha manifestat.

En aquest mateix àmbit, ha insistit en la necessitat de continuar apostant per la vacunació i la prevenció enfront del coronavirus per a contribuir al fet que la pandèmia es transforme en una "endèmia tolerable" amb la qual siga possible conviure amb normalitat.

Impuls dels PERTE

Durant la seua intervenció també ha assenyalat la reindustrialització, la innovació i millorar l'eficiència pública com tres objectius decisius per a aquesta dècada, per al que la Comunitat Valenciana podrà comptar amb fons europeus a través dels Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació (PERTE).

De la mateixa manera, ha assenyalat la necessitat d'apostar amb els fons europeus per la nova Formació Professional per a "reforçar les oportunitats laborals per a la joventut", ha indicat.

Finançament autonòmic i justícia social

El cap del Consell ha recordat que aconseguir un finançament autonòmic just constitueix una prioritat per al Consell que passa per aconseguir un acord entre tots els partits i les 17 comunitats autònomes, instant a "aquells que creguen de veritat a Espanya" a demostrar-lo "amb lleialtat" donant suport a la reforma del finançament.

D'altra banda, el president ha advocat per preservar la seguretat jurídica i l'estabilitat política reeixida per la Comunitat Valenciana en els últims anys per a continuar atraient inversions.

Finalment, ha reiterat el propòsit del Consell d'"accelerar la transició cap a la igualtat real", per a acabar amb la violència masclista, abolir la prostitució i aconseguir una efectiva igualtat d'oportunitats entre homes i dones; i ha mostrat la seua convicció que per a aconseguir el progrés és necessari reduir la desigualtat i potenciar la justícia social, en forma de "més beques, més Llei de la Dependència i millors ajudes per a qui les necessita", ha conclòs.

Destacats