Ximo Puig anuncia 6.000 places formatives més en d'FP per al proper curs

Guardar

El president Ximo Puig i el conseller Vicent Marzà visiten la feria de l'FP
El president Ximo Puig i el conseller Vicent Marzà visiten la feria de l'FP

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el paper fonamental de la Formació Professional en la transformació del model econòmic i social de la Comunitat Valenciana i ha advocat per enfortir l'oferta formativa vinculada a l'economia productiva per a aconseguir la plena ocupació.

Així ho ha manifestat durant la seua visita a la fira 'L'FP al carrer!', organitzada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, que se celebra els dies 8 i 9 d'abril en la plaça de l'Ajuntament de València, i a la qual també ha assistit el conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Després de recórrer els expositors de la fira, el president s'ha referit a l'aposta de la Generalitat per continuar generant ocupació i ha recordat que actualment el nombre de persones que cotitza a la Seguretat Social supera els dos milions.

Per aquesta raó, ha subratllat la necessitat de formar als joves en noves competències com les quals van a demandar les empreses vinculades al vehicle elèctric que van a instal·lar-se a la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha insistit en la necessitat de comptar amb persones ben formades i ha assegurat que l'FP és "una via a la prosperitat", per la qual cosa ha avançat que el pròxim any augmentaran en 6.000 el nombre de places oferides. D'aquesta manera, el cap del Consell ha assegurat que l'increment de l'oferta contribuirà a millorar la capacitació dels joves i a adequar-la als actuals requeriments del mercat laboral.

'L'FP al carrer!'

La fira 'L'FP al carrer!' té com a principal objectiu donar a conéixer a la ciutadania l'oferta formativa de les 25 famílies professionals que integren la Formació Professional valenciana.

L'esdeveniment s'articula amb casetes expositives dedicades a les diferents titulacions que ofereix l'FP valenciana, amb una successió ininterrompuda de demostracions pràctiques col·lectives protagonitzades per l'alumnat dels centres d'FP valencians.

En aquesta fira demostrativa es pot veure des d'una atenció d'emergència en el simulacre d'un atropellament múltiple, a tallers de reparació de bicicletes, passant per la posada en funcionament d'una emissora de radi, sessions de vídeo DJ, visites urbanes guiades, perruqueria i maquillatge, adorns florals i exposició de vehicles ecològics, entre altres activitats professionals. En l'àmbit de l'hostaleria, els estudiants faran demostracions de coctelería en directe i elaboració de paelles.

En cadascuna de les 25 casetes, una per cada família professional, hi ha punts d'informació sobre els estudis que es poden cursar, de forma presencial o semipresencial a distància, d'FP Dual, d'oferta parcial, o sobre els certificats professionals.

Paral·lelament als tallers, s'han programat les jornades 'Qualifica't', amb l'objectiu d'assessorar la ciutadania sobre com acreditar la seua experiència professional si no tenen títols formatius. Mitjançant aquest procediment, la Generalitat té l'objectiu d'aconseguir que en dos anys unes 24.000 persones amb experiència laboral, però sense cap titulació, tinguen l'oportunitat d'obtindre una qualificació professional, la qual cosa incrementarà la seua empleabilidad así com accedir a llocs de treball amb millors condicions; i fins i tot iniciar itineraris formatius per a completar la seua experiència amb estudis d'FP de la seua branca de coneixement.

Nou curs d'automoció de vehicles elèctrics

Per la seua banda, Vicent Marzà ha destacat que l'objectiu d'aquesta fira de la FP és "visualitzar aquests estudis en el carrer perquè el conjunt de la ciutadania conega les grandíssimes competències que es treballen i la gran eixida laboral que tenen".

Així mateix ha assegurat que moltes de les formacions oferides garanteixen el 100 % d'empleabilidad, "per la qual cosa els nostres alumnes troben immediatament treball en allò que han estudiat", ha manifestat.

El conseller també ha valorat que la Comunitat Valenciana "és el territori que en més oferta d'FP està creixent". En aquest sentit, ha explicat que el seu departament ha augmentat més d'un 40 % l'oferta d'FP i per al curs que ve continuem en aquesta línia i oferirem 6.000 places més per a acompanyar a les nostres empreses amb personal més format i als propis treballadors perquè troben treball més qualificat".

Finalment, ha anunciat que el pròxim any la Conselleria implantarà un nou curs d'especialitat d'FP centrat en atenció a l'automoció en vehicles híbrids i elèctrics. "Una aposta claríssima per a continuar avançant com a societat productiva que som", ha destacat.

L'FP valenciana, una oportunitat excel·lent de futur laboral

El total d'alumnat matriculat en FP aquest curs 2021-2022 en el sistema educatiu valencià supera les 102.000 persones, un 3,5 % més que el curs passat, gràcies a la creació de 7.500 noves places a través de la implantació de 227 titulacions i 28 cursos d'especialització, aquests últims 'màsters' del FP.

Des de 2015 fins ara, la Conselleria d'Educació ha incrementat un 271 % el pressupost dedicat a la Formació Professional i ha augmentat el professorat dels títols d'FP en un 19 %, de 5.522 a 6.777 docents.

A més, es continua avançant en la modernització de la FP amb la creació de 22 aules de tecnologia aplicada en centres d'FP dissenyades pels equips de professorat. En aquestes aules del futur del FP, on la Conselleria inverteix 1,2 milions d'euros, s'implementen metodologies d'aprenentatge innovadores i actives en un programa experimental que servirà de base d'un nou model d'ensenyament i aprenentatge del FP.

Així mateix, cal destacar l'aposta per la innovació a través de la creació del Centre d'Innovació Digital Avançat (CIDA) d'Alacant, que té per objectiu dinamitzar les competències digitals en les 25 famílies professionals que integren l'FP valenciana, así com de la xarxa 'Novigi' de centres innovadors d'FP, amb un pressupost de 4,2 milions d'euros que facilita la difusió de pràctiques i metodologies innovadores entre els centres i el professorat.

Arxivat a:

Destacats