Vox presentarà una moció contra el finançament d'entitats que suporten l'independentisme

Guardar

CONCEJAL VOX EP
CONCEJAL VOX EP

El grup municipal de Vox a l'Ajuntament de València ha anunciat que presentarà "amb caràcter d'urgència" una moció contra el "suport financer" a les "entitats subvencionades per les institucions valencianes que després ataquen l'Estatut d'Autonomia, donen suport a l'independentisme i animen a reaccionar als carrers".

Així s'ha pronunciat el regidor de Vox en el consistori Vicente Montáñez "davant els "incidents violents als carrers amb els quals es vol trencar la convivència i acabar amb l'ordre constitucional, convocats per associacions, col·lectius i grups que reben quantioses subvencions de diners públics".

Montáñez ha assegurat que "des de Vox no permetran ni una sola subvenció més a tots aquells grups polítics, socials i col·lectius que s'han manifestat contra les legítimes sentències judicials, ja que són aquestes les que sustenten l'Estat de Dret i la legítima convivència de tots els ciutadans".

"Les entitats que reben quantioses subvencions públiques de les institucions valencianes, tals com ajuntaments, diputacions i la mateixa Generalitat Valenciana, ataquen al propi Estatut dels Valencians i, la qual cosa és més greu, a la norma suprema de l'Estat, la Constitució de l'Estat", ha denunciat.

En aquest sentit, ha anunciat que el grup municipal de Vox a València presentarà "amb caràcter d'urgència" una moció "perquè se cesse de manera immediata el suport des del punt de vista financer a aquestes organitzacions".

CRÍTIQUES A ESCOLA VALENCIANA I SOCIETAT CORAL EL MICALET

"Entitats com Escola Valenciana, el màxim exponent de la qual a Castelló era l'actual conseller d'Educació, Vicent Marzà, i que treballa amb menors en col·legis i instituts i organitza trobades subvencionades de col·legis, trobades amb suport institucional on s'ataca al propi Estatut afirmant que es parla català o adoctrinant i fent política amb estelades i la presència de col·lectius sobiranistes, independentistes i material polític", ha asseverat.

Montáñez també ha criticat que organitzacions com Acció Cultural del País Valencià (ACPV), "a través de les seues diverses accions culturals que provoquen als valencians, tracten d'aconseguir una independència per a uns territoris imaginaris catalans, on directament es traspassen els límits constitucionals i de diversos Estats, ja que s'exigeix un nou Estat amb territoris d'Espanya, França i Itàlia directament vulnerant diversos Estatuts d'Autonomia i Lleis fonamentals".

El regidor ha censurat que ACPV "és una entitat la grandiosa seu de la qual en ple centre de València paguen directament via subvencions la Generalitat de Catalunya".

El dirigent de Vox "no ha oblidat" a la Societat Coral El Micalet, "organitzadora de les magues republicanes", que "intentar substituir als màgics reis mags i que, mitjançant la seua activitat cultural i la seua companyia de teatre que subvenciona fins i tot l'Estat, emmascaren una activitat paral·lela afí a l'independentisme".

"No podem permetre ni un minut més aqueixos quantiosos milions d'euros que cada any ixen de les arques valencianes per a fomentar aqueixa xarxa clientelista de catalanisme que busca dinamitar la convivència entre els valencians", ha mantingut.

"SE SUBSTITUEIX LA HISTÒRIA I CULTURA PER UNA ALTRA INVENTADA"

D'altra banda, ha insistit que "no hem de mirar cap a un altre costat mentre en els nostres col·legis i instituts s'adoctrina i inculca un odi al valencià i a l'espanyol, i se substitueix la història i cultura per una altra inventada amb la finalitat de crear un moviment social que influïsca en el futur i que sostinga la seua entelèquia dels països catalans".

Per això, ha defensat que "mai s'ha de fer política a les aules, més si cap inculcant odi i fomentant una insubmissió violenta contra l'Estat i els seus poders". "No més atacs a la convivència pacífica ni el foment de la violència des de les aules de col·legis, instituts i universitats, més si cap amb els diners dels nostres impostos", ha afegit.

Destacats