Vox planteja il·legalitzar Podem per no defendre la unitat d'Espanya ni renunciar al marxisme

Veu un "símptoma de debilitat" la petició del PP de no presentar-se en circumscripcions xiquetes

Guardar

abascal_podemos
abascal_podemos

El sotssecretari de relacions internacionals de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, ha assegurat que la "ultraesquerra i el nacionalisme són els enemics d'Espanya" i cal "acabar entre tots" amb ells, per la qual cosa ha plantejat que caldria analitzar si poden seguir en el joc polític formacions com Podem.

Preguntat en una entrevista en Antena3, recollida per Europa Press, per l'escrache que va patir Vox aquest cap de setmana passat en el madrileny barri de Vallecas, ho ha atribuït a la "ultraesquerra" que és "perillosa" per al país.

En aquest sentit, i després de ser preguntat per un encreuament de declaracions que va protagonitzar amb Íñigo Errejón, ha atribuït a Podem tindre "bilis antiespanyola" i ha plantejat que en un futur s'hauria d'estudiar la seua il·legalització.

"Caldria analitzar si tenen dret estar en el joc polític, els que no creuen en la unitat d'Espanya i els qui no renuncien al marxisme que tant morts han deixat", ha etzibat Espinosa de los Monteros.

VEU "SÍMPTOMES DE DEBILITAT" EN EL PP

D'altra banda, pel que fa a la petició que el PP va fer a Vox perquè no es present en circumscripcions xiquetes, ni al Senat, entén que es tracta d'un error" dels 'populars' i ho veu com un "símptoma de debilitat".

"S'imagina al president de Coca-cola demanant al de Pepsi que no distribuïsca en Andalucia perquè això li ve millor? Seria un símptoma de debilitat molt clar, estan preocupats en el PP i això els porta a cometre errors", ha assenyalat el dirigent de Vox en una entrevista d'Antena3, recollida per Europa Press. El PP va llançar aquesta proposta a la formació de Santiago Abascal, en considerar que podria perjudicar la dreta i facilitar els interessos del PSOE.

Segons el dirigent de Vox, els 'populars' cometen l'error de parlar més d'altres formacions en comptes de centrar-se en les seues propostes. "Utilitzen l'estratègia de la por i, en el fons, la qual cosa succeeix és que assumeixen eixa por i vol estendre-ho a tots els espanyols", ha indicat.

Per açò, ha pronosticat que aquesta estratègia del PP pot resultar inerme en províncies xiquetes. "Alguns com el PP se'n van a portar un esglai en moltes províncies xiquetes on ells pensen que votar a Vox és tirar el vot", ha vaticinat Espinosa de los Monteros. "Són províncies que tenen dos característiques: són rurals i conservadores. I resulta que a Andalusia s'ha comprovat que el vot de Vox té un enorme estiró sobre el vot rural i conservador", ha afirmat.

Preguntat pel fet que el candidat de Vox a la Moncloa, Santiago Abascal, no estiga oferint entrevistes ni tenint molta visibilitat, ho ha atribuït al fet que el partit treballa de forma "austera".

"Som un partit xiquet i humil i hem de treballar més que la resta per a aconseguir resultats", ha assegurat, indicant que han d'emprar bé els seus recursos.

Arxivat a:

Destacats