Vox: "No pot ser que a València s'ensenye que som catalans"

El President Provincial de la formació d' ultradreta, José María Llanos, ha presentat el partit i algunes propostes de cara a les autonòmiques

Guardar

VOX_VE
VOX_VE

La formació d'ultradreta Vox s'ha presentat aquest matí en el Cassino d'Agricultura, en la ciutat de València, de cara a les pròximes eleccions autonòmiques. “Tenim un clamor al carrer que el nostre partit es veu com una esperança. Molts pensen que és l'última oportunitat per a evitar la destrucció de la societat tal com l'hem entés durant segles”, ha assegurat José María Llanos. President de Vox en la província de València, ha assegurat que anirà en alguna de les llistes a l'Ajuntament o les Corts, però que “encara” no pot “assegurar per quina”.

Durant la presentació ha respost a la premsa que un possible govern de la formació en la Comunitat tindria com un dels principals objectius “acabar amb l'adoctrinament a les escoles”. “El que no pot ser és que en Catalunya s'ensenye que Espanya és mala i en València que som catalans”, ha recalcat. Sobre si historiadors i lingüistes de la Universitat de València enganyen en parlar de l'origen de la llengua, ha assegurat que sí: “que enganyen a posta o no... Bo, un pot creure's o tindre els condicionaments que vulga. Crec que quan parlen de la unitat lingüística probablement s'estan referint al llatí”. Respecte a l'idioma, ha senyalat el seu compromís en institucions com Lo Rat Penat.

El President Provincial ha assegurat que si bé creuen en “ajudar a tot aquell que ho necessite” i en la sanitat “universal”, però que deuen haver-hi “uns privilegis o atencions especials per als nacionals”. Ha afegit, a més, que li “consta segons experts” que “alguns recursos es prioritzen als de fora”. Altres qüestions autonòmiques “essencials” ací i de forma nacional, és crear “polítiques d'ajuda a la família i a la natalitat”, i l'exigència de la fi de la “desmemòria històrica en l'educació”.

En sintonia amb Andalusia, Vox Valencia promou l'eliminació del que denominen “lleis d'ideologia de gènere”. Açò implica eliminar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere “i substituir-ho per una Llei de Violència Intrafamiliar”. “Açò està dins del nostre programa, però depén dels pactes. En Andalusia hem fet el que hem pogut i ho hem fet molt bé, hem generat una tendència per a donar el regrés a les coses”, ha assegurat. També asseguren que en les escoles “s'adoctrina amb la Llei d'Identitat Sexual des d'infantil” i que, si pogueren aplicarien “el 100% del programa” i eliminarien la Llei LGTBI.

Llanos porta en el partit 5 anys. “Santiago Abascal em va demanar que ho tirara endavant en desembre de 2014”, ha recordat. Encara que no ha detallat els integrants de les possibles llistes a l'Ajuntament o la Generalitat, assegura que la comentarà “en el president nacional”. Juan García *Santandreu, excandidat de la Falange i expresident del grup ultradretà GAV (Grups d’*Acció Valencianista), també configura forces per a presentar una possible llista i, si és necessari, presentar-se a primàries. “No m'inquieta. Vox està per damunt d'interessos personals. Ningú que puga vindre pot apropiar-se del que és una marca de qualitat”, ha assegurat el President Provincial.

En la Comunitat Valenciana, Vox es presentarà en totes les localitats en les quals hi haja un mínim de 50 afiliats “i un grup de treball actiu”, que “es conega” en el poble o ciutat. Respecte al viratge cap als postulats de Vox d'altres formacions, com el Partit Popular o Ciutadans, Llanos assegura estar “content”: “S'estan donant conte de què el nostre programa és el necessari per a guanyar. No som sigles, som unes idees”, sentencia Llanos.

Arxivat a:

Destacats