Vox estudia denunciar a Ribó per delicte d'odi

Guardar

concejal_vox
concejal_vox

El grup municipal de Vox a l'Ajuntament de València ha avançat que "està estudiant presentar una denúncia" contra l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, "davant la Fiscalia per un presumpte delicte d'odi", després de les "greus acusacions abocades per l'alcalde Ribó acusant VOX de fomentar les agressions contra les dones i ser responsables de molts dels comportaments que es generen".

Així ho ha explicat el portaveu municipal de Vox, Pepe Gosálbez, després que aquest divendres Ribó instara a totes les dones que "opinen" si cal reprovar al grup de Vox per no sumar-se al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones del passat 25 de novembre. L'alcalde va denunciar que és "una actitud absolutament intolerable". "La seua manera d'afrontar la violència contra les dones sembla un al·legat a determinats comportaments masclistes que són la base de la violència de gènere", va asseverar.

Sobre aquest tema, des de Vox, Pepe Gosálbez ha retret que "en política no tot val" i que "és molt greu acusar a VOX de ser responsable de les agressions contra les dones". En un comunicat, ha avançat que estudien presentar una denúncia per presumpte delicte d'odi.

"No es pot acusar un partit que precisament defensa la igualtat de tots davant la llei, siguen homes o dones i condemna les agressions contra les persones: dones, homes, ancians i xiquets. En VOX defensem la llibertat i la igualtat i condemnem la violència i les agressions de tots", ha assegurat.

El dirigent de Vox s'ha referit al manifest sobre la violència contra les dones de la seua formació: "El nostre compromís amb la vida de les persones i la seua dignitat és ferma i irrevocable, perquè la violència no té adjectius. Però la violència contra les dones no s'aconsegueix regant amb diners públics associacions privades de marcat caràcter ideològic".

A més, ha defensat que Vox és l'"únic partit que ha denunciat públicament la violència que pateixen les dones en molts països, especialment els que estan fora de la civilització occidental, i ha convidat a la resta de partits a fer-lo". "I som els únics que exigim endurir les penes (cadena perpètua) contra els violadors", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats