Vox convoca una concentració aquest dilluns davant Les Corts per la llibertat educativa, el districte únic i el xec escolar

Guardar

Presidència del Govern, ara Palau dels Borja, Corts Valencianes
Presidència del Govern, ara Palau dels Borja, Corts Valencianes

El grup parlamentari Vox ha convocat una concentració davant la porta principal de les Corts aquest dilluns, 16 de setembre, en defensa de la llibertat d'educació, el districte únic i el xec escolar.

Segons ha informat en un comunicat, el principal objectiu és "defensar la llibertat dels pares per a triar el centre escolar per als seus fills amb independència del lloc de residència (districte únic), la llibertat lingüística i el xec escolar".

L'acte de protesta, que tindrà lloc el dilluns a les 12 hores, comptarà amb l'assistència de dirigents nacionals de Vox, els diputats per València en el Congrés, Ignacio Gil Lázaro i Cristina Esteban; els 10 diputats de Vox en Les Corts i els regidors del partit als ajuntaments valencians.

Vox ha decidit organitzar aquest acte de protesta coincidint amb l'inici de curs per a exigir a la Generalitat "que deixe d'utilitzar l'educació com a eina per a adoctrinar" als xiquets. "Són els pares els que eduquen (en el col·legi s'ensenya, no educa) i són els pares, no l'Estat o l'administració autonòmica, els que han de triar lliurement el centre escolar que consideren més adequat per als seus fills", ha agregat.

Així mateix, han explicat que reivindicaran també la llibertat de les famílies per a triar la llengua vehicular, castellà o valencià, i "que es complisca una de les recomanacions de la UNESCO que aconsella rebre l'educació en la llengua materna perquè això suposa major rendiment".

"Que es respecte la llengua dels valencians, el valencià de les normes del Puig i no el català que s'ensenya en els col·legis públics i concertats", han remarcat.

La formació ha fet extensible la invitació a aquest acte de protesta a la resta de grups de les Corts, a les associacions de col·legis concertats i privats, a professionals de l'ensenyament i a associacions de pares d'alumnes.

Arxivat a:

Destacats