Vídeo: Grau nega el suborn i afirma que els rellotges que va retornar van ser regals de familiars

Guardar

Vídeo grau EP

El que fora vicealcalde de València, el 'popular' Alfonso Grau, ha negat aquest dilluns haver rebut cap regal de l'empresari Urbà Català ni de Transvia i ha declarat, en el judici que se segueix contra ell per un presumpte delicte de blanqueig i suborn, que els dos rellotges de luxe que va retornar per a canviar-los per uns altres més cars li van ser regalats per familiars en el Nadal de 2010 i Reyes de 2011, encara que s'ha negat a identificar-los per a no sotmetre'ls al "linxament mediàtic i social" que ell ha patit.

 

[video width="1280" height="720" mp4="https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2019/04/Vídeo-grau-EP.mp4"][/video]

 

Grau s'ha assegut aquest dilluns en la banqueta acusada de blanqueig i suborn per suposadament acceptar dos rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament en 2010 i 2011, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència. Juntament amb Grau, la secció segona de l'Audiència de València també jutja a l'empresari Urbà Català, responsable de Transvia i Viatges Privilege.

Sobre aquest tema, Grau ha assegurat que ha vist alguna vegada en "algun lloc" a Català però que no té amb ell "cap relació en absolut" i ha negat haver rebut d'ell cap regal. Per contra, ha argumentat que els dos rellotges objecte del judici van ser regals familiars que va retornar perquè no li agradaven i que el va canviar personalment perquè "no tenia res a ocultar". "No hi ha suborn", ha asseverat.

"Sóc víctima d'una persecució mediàtica i social immisericorde i les entitats bancàries m'han tirat per risc reputacional i jo no faré a ningú de la meua família que siga víctima a la mateixa persecució", ha assenyalat per a justificar la seua negativa a revelar el nom del familiar que li va regalar els rellotges.

Així mateix, ha explicat que va pagar en efectiu la diferència dels rellotges amb els diners que llavors guardava a la seua casa de les consultes mèdiques que passaven tant ell com la seua dona.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a Grau una pena de sis anys de presó i el pagament d'una multa de 75.000 euros, mentre que per a l'empresari reclama un any de presó per suborn.

Arxivat a:

Destacats