El vicepresident Illueca abandonarà la política i tornarà a ser inspector de Treball

Guardar

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en funcions, Héctor Illueca
El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en funcions, Héctor Illueca

El vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca, abandonarà la política quan prenga possessió el nou govern, segons ha avançat aquest dimarts Levante-EMV. El que fora candidat d'Unides Podem-EUPV a la Presidència marxa després de no aconseguir entrar a Les Corts en els comicis del passat 28 de maig. La coalició va perdre els huit escons que tenia en la cambra i es va tornar a quedar fora de l'Ajuntament de València.

Fonts de l'entorn del vicepresident han assenyalat a Europa Press que Illueca tornarà a la seua plaça d'inspector de Treball. Precisament, abans d'assumir el seu càrrec en el Consell --on també era responsable d'Habitatge-- va ser director general de la Inspecció de Treball en el Ministeri que dirigeix Yolanda Díaz.

Illueca també reprendrà la seua activitat com a professor de la Universitat de València després d'aquests quatre anys de "parèntesis en la seua activitat professional" per a dedicar-se a la política.

L'eixida d'Illueca de la política es coneix després que aquest mateix dilluns la fins ara coordinadora autonòmica de Podem en la Comunitat Valenciana, Pilar Lima, anunciara que dimiteix d'aquest càrrec al costat de la resta del seu Consell de Coordinació i emplaçara a celebrar una assemblea per a "reformular el projecte polític" de la formació. Lima, que va ser la candidata a l'Alcaldia de València, ha admés que es tracta d'una "decisió difícil però necessària" després de tres anys en el càrrec al capdavant de Podem en l'autonomia.

Destacats